neděle 5. února 2017

Novinky v knihovničce #12 -Leden



Zdravím všechny čtenářky a čtenáře. Měsíc je zase za námi a utekl tak rychle, že jsem nestihla ani mrknout. Jak ale každý vysokoškolák ví, jak je zkouškové, letí to najednou strašně rychle, hlavně když se blíží nějaká zkouška. Tento měsíc jsem neměla moc času číst, teda četla jsem převážně skripta, ale ty se moc nepočítají jako četba, která by si mě získala. Tento měsíc jsem se rozhodla po Vánocích trochu šetřit a koupit si asi jen pět knih. No a víte jako to nakonec dopadlo? Neuvěřitelných 16 knih. Takže je to ještě horší než minulý měsíc. Opravdu bych se měla jít léčit.


Do své nové čtečky jsem si hned na začátku ledna pořídila Sirotka č.8,který je neuvěřitelný a získal si mě hned po první stránce. Silný příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které nenechají nikoho chladným. Dlouho budu na tuto knihu vzpomínat.

Jako druhá kniha do čtečky byla ve stejnou dobu pořízena YA kniha Seznam mrtvých. No a jak jste se dočetli v mé recenzi, je to jedna z nejlepších YA knih jakou jsem za poslední dobu četla. Tuto větu píši asi podesáté a pořád je to stejná pravda.


Za zkoušky jsem si udělala rovnou radosti dvě. Nejprve si ke mně našla na doporučení Knižního deníčku Rachel Abbottová a její Zabij mě znovu. Na tuto knihu se těším neskutečně, ale nemám teď ani mezeru, kam ji nacpat :/

Druhá odměna mi přinesla Temná tajemství od Hjortha a Rosenfeldta. Autoři mého oblíbeného hrdiny Sebastiana Bergmana. No a protože doma už od něho nějaké díly mám, musela jsem dokoupit. Ale nekupte to, když severské krimi byly v akci, že?

Jako opožděný dárek k Vánocům jsem dostala Chutná těla, což má bít románek mezi zombíkama a na to se těším. Vypadalo to docela vtipně :D No ale nechci předbíhat skutečnosti. Víte jak to pak je s tím těšením na knihu a nakonec je to jedna velká slátanina, slušně řečeno. Tak mi držte palce, aby to tak nebylo.

Když už jsme u těch Vánoc, tak na blogu Svět mezi řádky byla vánoční soutěž o balíček tajemných knih a hádejte co, já zase něco vyhrála! Je to super pocit, občas takhle uspět. Od holek jsem získala Temnou hru, kterou jsem četla teď na Vánoce a mám sepsanou i recenzi a už jen čeká na publikování. To ale nevadí, dvě se hodí a jednu vždycky mohu dát do soutěže. Snad se holky nebudou zlobit.  No a druhá tajemná knížečka je Stíny nad univerzitou. Tady ale nevím o co jde. Knihu neznám a jsem opravdu zvědavá, co si holky pro připravily.


Přítel se rozhodl dokoupit zbývající díly komiksové série Zámek a klíč a jen tak letmo se mě zeptal, jestli se nechci k objednávce přidat. No to neměl dělat, ale udržela jsem uzdu své hamižnosti a pořídila si knihu pouze jednu. Psychothriller, na kterém teď opravdu ujíždím, Vdovu. Opět všude chvála jako Brno, takže to byla jasná volba a já mohla škrtnout další knihu z wishlistu.

Jako poslední koupené knihy před recenzními výtisky jsem si pořídila další dvě eknihy. Dlouho psanou v mém wishlistě a já už si myslím, že si dokonce myslela, že nikdy ke mně cestu nenajde. Řežník dámy a pánové. Řezník od Jennifer Hillier. Už jsem se dokonce začetla, takže snad bude opravdu tak dobrá, jak ji všichni chválí. No a nemohla jsem odolat a pořídila si k Řezníkovi Stopy v krvi. První díl Jeffersona Tayta. S ním jsem četla Hluboký hrob a byla to parádní jízda! Takže další těšeníčko.

No a konečně se dostáváme k recenzním knihám a to jak audio knihám, eknihám a knihám jako takovým. Tento měsíc jsem měla opravdu plodný a k recenzi jsem měla celkem 6 kousků a to ve zkouškovém byl opravdu záhul číst. PO dvou měsících si ke mně našly cestu recenzí knihy od OMEGY, které jsem očekávala v listopadu. Nedalo se nic dělat. Nestíhali. Teď jsem nestíhala zase já, ale snažila se je přečíst jako první. Ďáblova svatyně pro mě byla zklamáním, dočtete se v recenzi proč no a naopak kniha Lovci duchů příjemně překvapila. 
Na začátku ledna mi také přišel výtisk od JOTY, který mám víceméně přečtený, ale nemohu se dokopat k recenzi, protože jsem z ní celá taková špatná. Dívka o půlnoci si mě tedy moc nezískala a až se mi podaří sesmolit recenzi, dozvíte se i proč. Nejpozději příští týden to musí ale být :)

Před malou chvílí jsem sepsala recenzi pro portál CHRUDIMKA.CZ kde mi náš Zajoch sehnal knihu Dívka v červeném kabátku. Bez mrknutí oka Vám můžu říct, že to jedna z nejoriginálnějších knih jakou jsem kdy četla. Přesto si mě tolik nezískala, jak jsem ze začátku doufala. Pokud teď hledáte, co je to za knihu, tak Vás musím varovat. Není to žádný thriller, jak je na databázi napsáno. To je opravdu velký omyl. Od Zajocha mám ještě jeden kousek a ten se nese v duchu audio vln. Po poslechnutí Deníčku moderního fotra mám možnost poslechnout i Deníček moderního páru a na to se celkem těším. Jestli to bude vtipné jako Čeněk, umřu :D

A konečně je před námi poslední kousek vážení. Opravdu to bylo drsné tento měsíc a já děkuji Všem, kteří to dočetli nebo prohlídli až sem. Poslední se usmálo na mě štěstí v podobě knihy od Kendry Elliot: Pohřbení. Román pro ženy a thriller v jedné knize. Nepřipomíná Vám to něco? Ztracená je ta kniha, která by Vás mohla například napadnout. Je to další pokus o spojení lásky a vraždy. Vražda naprosto propracovaná a románek bych vyřízla. Ale i tak je kniha neuvěřitelná. 


A je tu ZÁVĚR! Doufám, že jsem na nic nezapomněla, protože když jsem to psala, vzpomněla jsem si na pouze na 12 knih a jak, vidíte o celé 4 kousíčky jsem se zmýlila. To je tím, když přemýšlím na několik věci naráz. Hrůza to je. 




Já už mám své shrnutí za sebou a jaké je to VAŠE? Kolik knih tento měsíc přibylo Vám? Já jsem ráda, že mám tu čtečku, jinak bych na konci roku neměla, kam ty knihy ukládat :/ :D
KATY


 

21 komentářů:

  1. Já shrnutí ledna u sebe na blogu teprve chystám. 16 knih, je parádní počet, jdu se svými šesti zahrabat :D Né, snažím se dodržet předsevzetí že nebudu knížky kupovat, ale někdy to prostě nejde :) Hlavně když už ty knížky nejsou kam dávat :) Máš nádherné knihy, užij si je ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No víš jak, za to může ta čtečka :D Nebýt ji, nemám to kam dávat :D Hrůza :D Děkuji moc :)

      Vymazat
  2. Sakra, to je nálož. :D Nevím, co dřív komentovat. Co se týče nákupu, tak jsem se fakt držela. A fakt byly asi jen tři! No bude článek. :) Jee, tak tys Temnou hru paměti už četla. No co se dá dělat. :) Tak z ní holt uděláš knížku putovní. To je jasný. :) Seznam mrtvých si píšu na seznam, Chensie se líbil taky. Vdova mě naopak neskutečně zklamala. Svoje klady určitě měla, ale pořád jsem nějak nepřišla na důvod, proč by tenhle příběh měl někdo číst. :D Spíš bych ji viděla jako film než jako knížku. To samý Řezník. Po sto stranách jsem koukla na konec, utvrdila se v tom, co jsem si myslela a knížku odložila. Za mě bohužel ztráta času. Do jakýho žánru teda spadá ta Dívka v červeným kabátku? Jsem vážně zvědavá, kolik knížek budeš mít za únor, a jestli jich bude víc než 16. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Člověk občas neví, kam dříve skočit :D Přesně hele, vůbec to nevadí, já jsem ráda,že ji vůbec mám. Zrovna tato se mi líbila :D Tak to jsem na Vdovu zvědavá, jak začne škola, vrhnu se na ni ve vlaku :) Ale myslím, že si alespon něco z ní odnesu :) Řezník se mi nesmírně líbil, ale je to podobností s Dexterem a to je láska na první pohled :D No já nevím, já očekávala psycho thriller, ale je to spíše takové léčitelství a změně a bolesti. Sama bych to zaškatulkovala dod každé něco :)

      Vymazat
    2. Hm, tak teď mě ta Dívka v červeném kabátku spíš odradila. Noo, nechám si ji na seznamu, abych na ni nezapomněla, ale zatím se do ní moc nepohrnu.

      Vymazat
  3. :D Já jsem si také řekla, že nebudu tolik utrácet a kupovat si nové knihy, a lup, hned druhý lednový den jsem se do toho opřela a vyšlo mi 14 nových knih. Ale teď v únoru už se snad budu držet (haha :D). Co říct k tvým novým kouskům. Víš jak mi to máme s těmi žánry, ale nejvíce mě zaujal Sirotek č. 8 tak třeba se mi někdy zadaří a s knihou se setkám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Hrůza že:D Kukám, že v tom nejsem sama :D JJ vím, ale občas se už i trefíme :D

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Sirotek, Seznam mrtvých, a Řezník jsou úžasné knihy :)
    Vdova mě z Tvých přírůstků láká úplně nejvíc, tak snad se mi brzy dostane do rukou :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tvé recenze na knihy jsem četla a komentovala, víceméně máme podobné nadšení, jen já z YA o trochu méne :D
      Vdova je i moje touha ted :D

      Vymazat
  5. To je pořádná hromádka :) 16 knih :D Já taky tenhle měsíc četla hlavně skripta, tak těch přírůstků bylo méně :) Dívka o půlnoci, Seznam mrtvých a Pohřbení mě také lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Říkala jsem si, že snad začnu počítat do knih i skripta, která čtu klidně třikrát po sobě :D:D

      Vymazat
  6. No tak to je pěkná nadílka...Určitě mě zaujala kniha Sirotek č.8, takže zařazuji do kolonky k přečtení. Od Rachel Abbottové jsem četla Spi sladce, takže Zabij mě znovu bude následovat.
    Děkuji za čtenářské tipy.
    Pěkný večer.
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si Sirotka přečti, ještě jsem ostuda neudělala recenzi, ale pracuje se na tom, jen čeká na volné okénko :D

      Vymazat
  7. Tak to je nálož :) Z tvého výběru bych určitě ihned uvítala Sirotka č. 8 a Zabij mě znovu (do té asi půjdu v audio podobě) :) Moc ráda vidím Vdovu, to je pro mě jedna z nejlepších knih za minulý rok, tak moc doufám, že se ti taky zalíbí :)
    Gratuluji k tolika recenzákům a hlavně k tomu, žes to v tom zkouškovém zvládla :) Moc se těším na recenzi Řezníka a Chutných těl, to jsou totiž knihy nad kterými dost váhám :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sirotka si přečti :D Normálně bych řekla,já ti ho půjčím :D Tak to mi pak dej vědět, jaká ta audioverze byla!! Na Vdovu se těším už jen proto, že je tak často rlznorodě recenzovaná :D Jednou topka, jednou hnus atd atd. Těla budou až déle. to možná před létem. Ale Řezník už jen čeká na volné okénko :)

      Vymazat
  8. Moc pěkné knihy. Chutná těla znám, kniha mě spíš zklamala. Očekávala jsem něco lepšího, ale líbil se mi film Mrtví a neklidní, který byl natočen podle tohoto románu. Jsem taková nenapravitelná romantička, takže mi to přišlo prima. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ právě že film znám, tak jsem zvědavá na knihu, já ji beru jako oddechovku, takže jsem zvědavá :)

      Vymazat
  9. Jsem zvědavý má lásko, kam ty knížky budeš dávat :D Jestli budeš pokračovat tímto tempem nebudeme mít kde spát, protože všude budou knížky :D
    I tak tě ale miluji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že čteš můj blog drahý, ale být tebou, nehlídám tyto příspěvky, které ukazují novinky do našeho bytu :D

      Vymazat
  10. Ani jedna z tvých knih mě moc neláká, asi to není můj šálek čaje.. No co, každý jsme jiný..:)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele to vůbec nevadí, alespon člověk má povědomí, jaké knihy jsou :))

      Vymazat