středa 11. ledna 2017

Můj nový kamarád



Když jsem nazvala tento článek Můj nový kamarád, chvilku jsem se zamyslela a říkala si, že mnohé možná napadne, že jsem si pořídila robertka a teď o něm píšu sálodlouhý článek. Možná by to bylo i zajímavé téma, ale uznejte, že na knižní blog by se to asi nehodilo. Takže mým novým kamarádem je někdo úplně jiný. Má široké tělíčko, je bílo-černý a úhlopříčkou nepřesahuje hranici 6 palců. Ano, určitě už to víte. Novým kamarádem se stává čtečka Touch Lux 3 s novým jménem Poketík (PocketBook).
Poslední dobou se u mě kupí v počítači knihy v pdf a epub formátu, které jsem doposavad četla pouze na tabletu, ze kterého mě ale bolí oči. Někteří milí chlebodárci mi posílají také knihy právě v této podobě. Například Mystery Press, Chrudimka a další. Díky nim vlastně šetřím nejen místo ve své tak už plné knihovně, ale také, a to je mnohem lepší, šetřím naše lesíky. Jenomže když se nad tím zamyslíte, když nekoupím tu knihu já, koupí ji někdo jiný. No ale to nevadí.

Jak už jsem psala, je to čtečka, která má rovných 6 palců což je asi 15,24 cm. Takže větší telefon, ale mnohem lehčí. Díky nové technologii E-Ink Carta je čtení totožné jako čtení v knize. Zbarvení, vzhled a ochrana očí na rozdíl třeba od tabletů. 

Díky připojení k wifi a send to pocket book můžu stahovat  a posílat knihy přímo do čtečky. Zatím se mi to ještě nepodařilo, protože je to pro mě novinka, ale já věřím, že již brzy budeme kamarádi,jak se patří. Takže já jsem prozatím natáhla své knihy do čtečky pomocí usb kabelu. Display je u mé čtečky dotykový, ale přesto pro otáčení stránek využívám čudlíky, které mě baví mačkat více, než dotýkání se obrazovky.

Za co jsem u mého nového kamaráda vděčná je také jeho kvalitní podsvícení. Dost často se mi totiž stává, že jedu vlakem brzy ráno a nemohu si rozsvítit v kupé, protože ostatní pasažéři chtějí spát. No a kdo má přednost, že. Určitě ne mladá, malá a vášnivá čtenářka.

Takže když shrnu mého kamaráda stejně jako recenzi knihy. Je to krásná bílá, jinou jsem nechtěla, čtečka, která je neuvěřitelně lehká a dělaná přímo do ruky. Zadní strana je protiskluzová a ani tehdy, když se Vám napětím potí ruce během Vaši četby Vám nevyklouzne. Display ukrývá pro všechny mnohé překvapení a především velké užití i pro toho nejnáročnějšího čtenáře. Paměť můžete rozšířit, pokud zaplníte už tak velkou kapacitou, což věřím, že se i mnohým povede,


Mám svoji čtečku ráda a pro mě je to kámoš na 100%.

10 komentářů:

  1. Nádhera, užij si ji. Také mám PocketBook a jsem nadmíru spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost mě zarazilo, že často lidé píší, že jim zamrzá, ani jednou a tchánovi také ne. Tak nevím :D Já hlavně musela mít bílou a lup je tu. krásná :D

      Vymazat
  2. Mám také Pocket Book, nicméně mně elektronické knihy prostě nevyhovují a čtení jich mě strašně rozptyluje :D ... Musím si vždycky pořídit i tištěnou knihu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já uvažuju, že když se mi bude kniha líbit, tak ji pak koupím, ale takhle ušetřím dost peněz za koupi :D A navíc, chudý pracující student :D

      Vymazat
  3. Parádní věcička : ) Také mám PocketBook, ale až teď (po roce) jsem si na ni zvykla a začala ji víc užívat. Hlavně na cesty je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  4. Ono je to strašně zvláštní, když to člověk nečte z knihy :D Ale zvykám si, především do vlaku je to mnohem pohodlnější a lehčí, takže plus a zase plus :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ať slouží a máš z nového kamaráda jen radost. Jinak ten robertek mě rozesmál :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Já už mám několik let Kindle a musím říct, že bez ní ani ránu! Kdybys chtěla poradit, kam na super knihy, tak stačí napsat! :))
    Jen teda. Chci začít psát recenze, ale nevím jak na fotky, když knihu čtu z čtečky :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  7. Ve čtečkách se vůbec nevyznám, ale jsem ráda, že ti tvůj nový kamarád vyhovuje :) Užívej si ho :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tiež mám pocketbook a neviem si ho vynachváliť. Veľa čítam počas cestovania, a na to je čitačka ideálna. :)

    OdpovědětVymazat