sobota 27. května 2017

Novinky v knihovničce #15 - Duben



Pokud mi paměť slouží, za měsíc březen jsem obdržela celkem sedm knih a z toho pět recenzních. Jak vidíte snažím se lehce šetřit penízky na Prahu, ale to každý z Vás zná, že :D V dubnu to bylo trochu horší a do knihovničky mi přibylo knih celkem……..11. Uf. To je strašný číslo. Doma bude za chvíli zde, kam to budeme dávat. Z těchto jedenácti knih je celkem sedm bráno jako recenzní výtisk a zbytek je už můj. Tak se pojďme na to podívat.

Do své čtečky mi od nakladatelství Mystery Press přibylo celkem tři kousky. Dvě dílka od Marie Rajfové, autorky české slečny Marplové alias Josefíny Divíškové. Obě knihy jsem si doslova zamilovala a mé nadšené recenze si můžete přečíst ZDE a ZDE. Věřte mi, že nebudete litovat. První jakási předskokanka prvního dílu nese název Kdo má pod čepicí a pevní díl se pyšní názvem Kdo jinému jámu kopá. Nádhera, že? Nesmím také zapomenout na knihu Dřív než ji najde. Další kniha skrývající hru na kočku a myš. Více informací najdete ZDE.



Čtečka také přivítala další díl Johana Theorina s názvem SMRŠŤ. Dílko připomínající duchařskou knihu od Yrsy – Pamatuji si Vás všechny. Knihu jsem musela zhodnotit plný počtem pro nápad, prostředí, styl psaní a to tajemno. Opravdu si Theroin zvlášť touto knihou zaslouží Vaši pozornost! Pro více detailů klikněte ZDE

Poslední e-knihou je Les sebevrahů, jenž jsem četla díky portálu Chrudimce.cz a jak víte, recenze se zde nemůže objevit, ale určitě publikuji její odkaz již brzy. Kniha pro mě byla jedna velká stereotypní fraška, která se mnohdy nevidí ani ve filmových zpracování hororů. A že mám horory ráda. Slibně začínající kniha tak získala pro mě nálepku již nikdy více.



Pro MOBU jsem nedávno publikovala recenzi na další knihu ze série Van Veeterena. Tato kniha publikována již v roce 1999 se nám představila pod názvem Karambol a mé zklamání bylo opět o něco větší než při předešlém díle. Asi nebudeme příliš velcí kamarádi. Håkan Nesser asi nebude pro každého. Pokud Vás kniha zajímá, podívejet se třeba SEM.

Ze čtecího zařízení se lehce přesuneme do knihy v její klasické a nejlepší podobě. V této souvislosti ke mně připlula maličká knížečka od Zdeňka Svěráka. Jeho zakázaná rozhlasová pohádka spatřila po mnoho letech světlo světa a já měla čest, na rozdíl mnohých číst. Šedesátistránková pohádka přinášela až příliš velkou podobnost s tehdejší dobou. Pokud Vás zajímá čím, přečtěte si Tiché šlapací království nebo alespoň její recenzi ZDE.


V Levných knihách jsem neodolala novince z pera Dr.House alias Hugha Laurie. Obchodník se smrtí byl možný zakoupit za pouhých 49 Kč a navíc to byl poslední kousek na pultě, věřím, že kdybyste ho tam viděli, taky ho tam jen tak nenecháte. Jsme n a knihu zvědavá, prozatím Hugha znám pouze jako herce, zpěváka a komika. Jeho autorská práce se mi doposavad vyhnula. V létě na něho bude ten správný čas.
Od své drahé polovičky jsem dostala knihu, bestseller, Manželé odvedle, jenž jsem nedávno recenzovala.  Musela jsem ji mít a přestože jsem lehce očekávala, že kniha nebude tak skvělá, jak všichni povídají, obálka musí zdobit moji knihovničku. Na druhou stranu je čtení ideální pod stan. Recenze třeba ZDE. Co jsem ale zapomněla zmínit je, že kniha byla dovezená rovnou z našeho hlavního města, Prahy. K tomu mi přivezli ještě další dva díly Jo Nesba, jenž chybí do naši série. To je ta série HH, kterou mám již téměř kompletní a já nečetla ještě ani jeden díl :D
 
Tak to by mělo být všechno a nějak jsme u toho zapotila. Vy ne? :D
 
 
Jak na tom byl Váš duben? Mámě nějaké knihy stejné? :)
KATY

17 komentářů:

  1. Moc pěkné kousky :) Dřív než ji najde jsem si také pořídila :) A dost mě zaujala Smršť :) Četla jsem totiž Pamatuji si vás všechny a to byla výborná kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj Smršť je úžasná. Já už budu číst třetí dil :)

      Vymazat
  2. Obchodníka se smrtí jsem taky ulovila v LK. Nedávno jsem se o ní bavila s kamarádkou, které se líbila. Tak uvidíme, jak se mi bude tento starší kousek líbit a hlavně, kdy se k němu dostanu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na to dostanu až v létě. Ale miluji Dr. House takže kniha musela být doma. :)

      Vymazat
  3. Samé lákavé kousky :-) Obchodník se smrtí mi přišel nedávno, vyhrála jsem ho u Kristý na jejím blogu a jsem ráda, protože knihu jsem ještě nečetla, tak se do ní snad brzo pustím.

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásné číslo, jak to není přes dvacet :))

    OdpovědětVymazat
  5. Super kousky! Obchodníka se smrtí jsem kdysi četla - a docela se mi líbil, jen byl teda za "běžnou" cenu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ehm koukala jsem, kolik, stojí a stál normálně, takže mám radost. Nekradu no :D

      Vymazat
  6. Nejvíc bych brala Manžele odvedle :)
    Máš skvělé přírůstky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Hele také jsem ráda, že je mám doma, ale asi znovu číst je nebudu :)

      Vymazat
  7. Theorin je parádní :-) Zbytek jsem nečetla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj to vím, že jsi četla, už jdu na třetí díl :)

      Vymazat
  8. Tiše závidím :D Moc zajímavé knihy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné kousky! :) Manželé odvedle bych také brala:) A v Lk člověk kolikrát narazí na vážně super kousky :). Minulý rok jsem tam pořídila Harukiho a druhý díl od Justina Cronina, pravda, obě knížky měly trhlinky, ale za tu cenu by byl hřích, nechat je tam :D

    OdpovědětVymazat