úterý 31. ledna 2017

Pohřbení - Kendra ELLIOT


Mystery Press začíná nový rok s knihou Pohřbení od Kendry Elliot a myslím, že lepší start v roce 2017 nemohli mít. Knihu jsem přečetla jedním dechem a užívala si po celou příběh, který nenechá nikoho chladným. Autorka slibuje propojení románu pro ženy s napětím a zdali se tak stalo, se dozvíte o kousek níž..

Knihu si můžete zakoupit ZDE a rozhodně neváhejte dlouho! Velké dík patří nakladateltsví Mystery Press za spolupráci!

  • DĚJ

Michael Brody stojí se zatajeným dechem před žlutou policejní páskou a mísí se v něm pocity, které nevěští nic dobrého. Policejní ondoložka Lacey potvrzuje jeho noční můru. Našli to místo. Našli autobus. Našli dětská tělíčka, která patří ztraceným dětem v autobusu před dvaceti lety…


Michael si pamatuje ten osudný den, jako kdyby se stal včera. Přesto už je to celých dlouhých dvacet let. Se školou měl jet do parlamentu a raději se hodil marod, než tráviti den politikou. Ve svých třinácti letech měl jasno, politika nikdy v jeho životě hrát žádnou roli nebude, Nebo to si alespoň myslel. Jeho bratr Daniel se naopak těšil jako malý kluk. Toho dne ho viděl naposled. Celý autobus s osmi dětmi zmizel spolu s řidičkou jako pára nad hrncem.

O dva roky později se v lese objevil Chris Jacobs, který ve spoustě rodin zmizelých děti vyvolal dávno ztracenou naději, že jejich děti žijí. Chris byl jeden z oněch osmi ztracených dětí najednou stojí uprostřed ničeho. Jeho tělo pokrývá jedna modřina za druhou, po celém těle má popáleniny způsobené cigaretou a rozdrcená čelist mu způsobuje nemalé bolesti. Ale žije!

Chris se po několika letech rozhodl stáhnout do ústraní a zmizel neznámo kam. Ani jeho sestra Jamie nevěděla kde je a co se s ním děje. PO nálezu dětských těl Michael stále nemůže najít klid. Jedno tělo chybí. Jeho bratr stále nebyl nalezen a on už chce uzavřít tuto bolestnou kapitolu jednou provždy. Spolu s Jamie se vydávají najít dobře schovaného Chrise JACOBSE. Musí to ovšem stihnout dřív, než ho najde jeho PŘÍZRAK, aby dokončil své dílo a zabil ho. Jamie s Michaelem zjišťují ještě něco jiného. Láska totiž dokáže pomoci i v tom nejhorším životním období.

  • HODNOCENÍ

Kendra Elliot si pro nás přichystala příběh, více než zajímavý se skvělým propracováním a věrohodnou zápletkou. Proč to vůbec zmiňuji? Když čtete detektivní příběh, který se ve skutečnosti opravdu může stát, ve kterém v hlavní roli figurují týrané a zavražděné děti máte husinu už při jeho začátku. I zde se mi dostalo parádního úvodu do podstaty celého příběhu.

Přestože autorka knihu Pohřbení psala Er-formou, dokázala svoji pisatelskou zručností popsat příběh více než jen autorova pohledu. Při čtení budete mít pocit, že jste jeho součástí a patříte k vyšetřování takto závažného a zrůdného zločinu. Po celou dobu jsem já osobně byla uvnitř hlavy Michaela i Jamie a stála u každého jejich rozhodnutí.

Musím říci, že se mi nic podobného ještě nestalo. Byla to opravdu jízda. Hlavní hrdina Michael Brody si mě získal od první stránky, kdy svým postojem dával najevo, že zjištění pravdy je na prvním místě ať to stojí, co to stojí. Ať to bolí sebevíc. Jamie už takové štěstí neměla. Tím chci říci, že přestože je váženou paní ředitelkou základní školy, srdci mi opravdu nepřirostla a některé názory bych ji omlátila o hlavu. Ale tak nemůže mi být každý sympatický, že?
V průběhu vyšetřování se měla postupně rozvíjet milostná zápletka, která nevěstí nic dobrého. Docela jsem se na toto propojení těšila. Jestli si vzpomínáte na knihu Ztracená, zde se to autorce povedlo přímo náramně. Bohužel v tomto případě byla pro mě milostná zápletka spíše na obtíž. Já bych ji bez váhání z celého příběhu vystřihla. Vážně. V některých situacích mi myšlenky hlavních hrdinů přišli opravdu nepatřičné a především nevhodné. O čem se musím ještě zmínit, je oslovení MOJE PRINCEZNO. Zde jsem měla doslova zatmění před očima. Nemohu si totiž pomoci, ale vidím zde jistou podobnost s Krásnou katastrofou, kde byla oslovována jako HOLUBIČKA. V Katastrofě šlo ovšem o milostný YA příběh kdežto zde šlo o dospělé hrdiny, kteří řeší případ zavražděných dětí. To se dle mého autorce prostě nepovedlo.

Berte ovšem moji výhradu jako subjektivní kritiku, která naopak ostatním přijde jako odlehčení celého příběhu. Což určitě byl hlavní důvod autorky. Pohřbení si zaslouží Vaši pozornost a šanci. Věřím, že se nenajde moc lidí, kteří autorčin styl neocení a naopak bude příjemně překvapeni, jaký skvost se jim dostal do rukou. 


Závěrné rozuzlení zapeklitého příběhu totiž stojí za to! Měla jsem po celou dobu čtení neblahé tušení a mráz mi doslova běhal po zádech, když zápletka měla být rozpletena. Stále ještě tomu nemůžu uvěřit!
 
Doufám, že Vás příběh zaujal natolik, že nebudete váhat a knihu si zakoupíte! Jak jinak se totiž dozvíte, co se stalo s mladším bratrem Michaela Brodyho? A věřte mi, že to opravdu nečekáte!
KATY

Originální název : Buried (2013)
Spisovatel: Kendra ELLIOT
Nakladatelství : MYSTERY PRESS,2017
Počet stran :304
Vazba : E-book
Žánr : Thriller, Román
ISBN :978-80-88096-51-1
ANOTACE
Je tomu už osmnáct let, co se z lesa vynořil Chris Jacobs. Jediný ze školního autobusu plného dětí, které byly uneseny neznámo kam. Vyhublý, zmrzačený, bez vzpomínek na to, co se stalo.

Když se nyní najde masový hrob jeho spolužáků, jeden mezi nimi chybí – bratr reportéra Michaela Brodyho. Zoufalý novinář má jedinou možnost, jak odhalit pravdu: nalézt Chrise Jacobse, o němž ale nikdo netuší, kde by mohl být.

Neví to ani Chrisova sestra Jamie, která se rozhodne Brodymu v pátrání pomoci. Po Chrisových stopách se však nevydávají jen oni – odhalení pohřbených těl přiměje vraha, aby se i po tolika letech zbavil posledního žijícího svědka svého hrůzného činu…


Dokážou Michael a Jamie nalézt Chrise a přiznat jeden druhému, co k sobě cítí, dřív než bude pozdě?

22 komentářů:

  1. Výborná recenze :) Tak přesně tohle jsem chtěla slyšet, že tato knížka stojí za přečtení :) Mám na ni totiž zálusk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě za přečtení stojí! Dle přečtených recenzí jsem ale usoudila, že některým, stejně jako mně ta zápletka pak vadila. Ale děj je famozní. :)

      Vymazat
  2. Opět jedna z těch, které mě za žádnou cenu nelákají. Ale ta původní obálka je opravdu nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nečekala, že bys ji zrovna ty četla :D
      Vidíš , mně se ta původní líbí, ale tu ženskou bych vystřihla stejně jako v knize :D

      Vymazat
  3. Pořád váhám :) Hrozně by mě zajímala ta thrillerová linka, ono tajemství, ale trochu se bojím té romantiky/erotiky, kterou já v knihách prostě nemusím.
    Povedená recenze, Katy
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když si ji úplně odmyslíš, zjistíš, že je to parádní příběh, případně když vynecháš ty části, kterých se to týká, nestane se vůbec nic :D

      Vymazat
  4. Stejně jako Hanka pořád váhám. Ani nevím proč, protože Tvoje recenze popisuje knihu, která je mně dělaná jako na míru :/
    Nicméně recenze je opravdu podařená!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já si myslím, že pro tebe je to kniha šitá na míru. Přesně jsi to vystihla. Přeci jen bych tu milostnou část přirovnala k zápletece YA a to vím, že čteš ráda :)
      Katy

      Vymazat
  5. Díky za tip, spoustu knih objevuji právě díky recenzím ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky právě, ještě že ty blogy jsou, že :D

      Vymazat
  6. Četl jsem na fb tvůj komentář, že jsi nechápala, jak mohla autorka spojit scénu, kdy se baví o smrti malých dětí a on ji koukal na zadek. To se doopravdy stalo? Přijde mi to zvláštní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, opravdu se to stalo :D Ještě ted tomu nemůžu věřit :D

      Vymazat
  7. Pořád o ní přemýšlím, ale furt váhám, protože tento žánr mě dvakrát neláká.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak záleží na tom, co ráda čteš. Thrillery nebo romány. Zde je to v nakovém nepoměru :)

      Vymazat
  8. Skvělá recenze! Myslím, že knížka je pro mě jako dělaná, zní vážně skvěle, takže pokud bude v knihovně neodolám. :) :D
    A připomněla jsi mi, že se musím už konečně přečíst Zmizelou, ke které se nemůžu pořád dostat. :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ty jsi ji ještě nečetla? :D To bys měla. Tam mi ta zápetka přišla naprosto úžasná, zde bych ji vynechala, ale stojí za přečtení :)
      Katy

      Vymazat
  9. Wow, moc se mi líbí tvůj blog. (palec hore) Na tuhle knihu se chystám, tak vidím, že stojí za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to vždy potěší, že :D Snažím se, ale toho času není tolik, co nápadů v hlavě :D
      POkud zavřeš očkem nad romantikou, tak je to jízda :))

      Vymazat
  10. Této knihy je všude plno, tento žánr sice nečtu, ale doporučuji ji dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tě neláká, alespoň šiř! Perfektní přístup, moc děkuji :)

      Vymazat
  11. Zní to dobře, zkusím to v knihovně - bohužel na kupování takovýchhle knížek mám stopstav - prostě už není, kam je dávat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně znám, proto ji mám jako e-knihu. Šetří místo jako blázen :)

      Vymazat