pátek 25. listopadu 2016

Co právě čtu #2



Jako upevnění spolupráce s Mystery press padla volba na knihu od Tima Weavera - Není cesty zpět. Další kniha řazena jak k detektivním knihám tak i thrillerům. Nemusím všem říkat, že ideálnější volba nemohla být. S knihou jsem teď přesně v půlce. Ale pojďme se spolu podívat na autora Weavera, problém s předchozími díly a porovnat naši a zahraniční obálku.

Kniha jako taková předchází knize Bez slitování, která se vyšplhala na druhou příčku nejprodávanějších knih na světě. Všechny Weaverovi knihy soukromého detektiva Davida Rakera se zaměřuje na jediné. Na pohřešované lidi, kteří zmizeli tak záhadným způsobem, že to Davidovi nedá spát.

V Není cesty zpět David pátrá po celé čtyřčlenné rodině. Jednoho dne celá rodina zmizela beze stopy. V domě se stále vařila večeře, pes pobíhal po domě, přichystané příbory s talíři a puštěná televize. Zmizeli jako pára nad hrncem. Jediné co vybočovalo, byla rozlitá sklenice mléka na zemi……

Tim Weaver umí nádherně popisovat tajemné a napínavé situace i do toho nejmenšího detailu. To je ten hlavní důvod, proč se mi kniha stále čte perfektně. Kniha sice patří k silnějším, co se týká stránek, ale ani Vám to nepřijde.
  
Teď se ale dostáváme k té špatné stránce celé detektivní série. Tim Weaver sepsal celkem sedm dílů se slavným Davidem Rakerem, ale i zde, stejně jako třeba u Michaela Robothama, jsou u nás vydané pouze knihy dvě a to konkrétně 4. a 5. díl. Přestože jsem teprve v půlce, myslím si, že je to velká škoda. Budu doufat, že se někdo smiluje a ty další díly dodatečně vydá.  

Na úplný konec bych opět ukázala pro porovnání naši a zahraniční obálku knihy. Pro mě je tentokrát lepší volba zahraniční tvorba. Červený název knihy krásně kontrastuje s šedivo-modrou kombinací obrázku.  Oranžová verze té naší, se mi ke knize moc nehodí. Ale i tak to je povedená práce!


Tak snad jsem Vám dostatečně nastínila moji knihu od Mystery Press. Jak se Vám líbí? Co máte vlastně ke čtení právě teď Vy? :)


ANOTACE
Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům s dveřmi dokořán. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč. Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a Emily tak nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo. Pavučina klamu a zlověstných rodinných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten brzy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala..


11 komentářů:

  1. O knihe som ešte nepočula, vyzerá však zaujímavo a som rada, že som sa o nej dozvedela :-) A súhlasím, zahraničná obálka sa mi tiež páči viac :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rada,ze nejsem sama :)
      Knihu jsem docetla a je to vazne parada!
      Katy

      Vymazat
  2. Na tuhle knížku teď skoro všude narážím :-) Anotace vypadá zajímavě, tak jsem zvědavá na tvou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný kousek :) Už docela dlouho mám v plánu něco od autora zkusit :)Tak zrovna touhle knihou bych mohla začít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda,ze u nas jsou pouze dily dva :/ ale stoji za to :)
      Katy

      Vymazat
  4. Vypadá to velmi lákavě, přeji hezké dočítání a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta anotace mě úplně pohltila, budu muset po knize v brzké době sáhnout! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Helló Mindenki, a nevem Safa El Sadat, 20 éve házas vagyok a férjemmel, és két fiam van, egy idősebb 16 és fiatalabb 11 év. A férjem nagyon szeretett, de egy olyan pontra jutott, amikor egy nővel foglalkozott, aki munkatársa. Soha nem képzeltem el, de valahogy megváltozott az én hozzáállása a hozzám és a gyerekekkel, a késői munkából eredő gondolkodásmód gondolta át az ügyet, még akkor is, ha március 20-án megünnepeltem az esküvőn. jubileumi nap, 15 nappal az esküvő évfordulója előtt bevallotta, hogy igen, hogy szexelte a munkatársaival. Az ágyamba hozta, amikor munkába mentem, ez azt jelenti, hogy az érzéseim teljesen értéktelenek voltak neki, a lelki állapotom tele van kínokkal, azt hiszem, nem tudom elfelejteni és helyreállítani a fájdalmat. ő és én soha nem akartam megcsinálni az erőszakkal, ő akar legyőzni engem, amikor elvált, azt mondta, hogy féltékeny a kapcsolatunkkal, és ő tönkretesz engem a férjem vételével. Meg kellett beszélnem egy barátommal, aki megkért, hogy találjak egy helyes varázslatot, először soha nem hittem ebben a Cast helyesírásban, de meg kell próbálnom, amíg nem találkoztam a PROPHET NOSA UGO e-mailben az interneten arról, hogy segített annyi embernek, hogy visszaszerezze és segítse a kapcsolat megteremtését és az emberek boldogságát a kapcsolatukban és más szellemi betegséggel kapcsolatos történetekben, és többet, elmagyaráztam a helyzetemet, és segített nekem néhány imát, néhány gyógynövényt és gyökerek és egy kis áldozat, amit tettem, és 7 napon belül visszatért, hogy bocsánatot kérjen, és ez csak egy csoda volt számomra, boldog vagyok ma, hogy segített, és büszkén mondhatom, hogy a férjem most újra velem van és most szerelmes belém, mint soha.
    Szüksége van segítségre a kapcsolatodban, mint például a férfit, feleséget, barátot, barátnőt, lottó nyerését, gyógynövénygyógyulást, HIV-t, STD-ket, asztmát, ízületi gyulladást, fibroidot, stroke-ot vagy bármilyen betegséget, spirituális problémát Az álláskeresés, a hozzászólóimnak, akik az életem kihívásaira vonatkozó segítséget igényelnek, kapcsolatba kell lépniük a PROPHET NOSA UGO-val, és örülök, hogy megtetted.

    E-mail: nosaugotemple@gmail.com
    WhatsApp: +34631686040
                         +17207992813

    OdpovědětVymazat