sobota 29. října 2016

Novinky v knihovničce #7


V tomto týdnu se mi knihy pěkně sešly a některé z nich jsem ž ani neočekávala. Minulý měsíc jsem si objednávala Z Buxu, když teď o tom přemýšlím, tak je to už dva měsíce. Nicméně jde o to, že jim to tentokrát trvalo docela dlouho a pak mi ani jedna kniha nepřišla. Takže místo tří mám pouze dvě. Musím ji sehnat někde jinde.

Z Buxu mi přišla krásná kniha s ještě úžasnější obálkou. Na dotyk je to takový knižní orgasmus :D Je to Přítelkyně smrti, která půjde ve volném čase jako první na řadu. Spolu s ní mi dorazil Deník mého stínu, který se docela liší v hodnocení několika blogerů, tak  jsem zvědavá.



Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně. Jak toho může být schopná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let.


„Jsi to ty. Samozřejmě že jsi to ty. Někdo mě dohání, a když se otočím, vidím tebe. Věděla jsem, že to budeš ty…“ Ten muž se objeví všude, kam se jen Clarissa pohne. Čeká na ni v parku, na železniční zastávce, před jejím bytem. Bombarduje ji telefonáty a esemeskami. Posílá jí dárky. A zatímco jeho posedlost mladou ženou každým dnem narůstá, Clarissa má čím dál tím větší strach, protože pomoci policie se dovolává marně. Zbývá jí jediné – trpělivě sbírat důkazy a doufat, že se jí podaří muže usvědčit dřív, než se stane něco hrozného… Mrazivý thriller o posedlosti a debut, který vychází ve více než 25 zemích po celém světě.



Dále mi přibyla novinka a prvotina českého mladého autora Daniela Kapči, který si knihu vydal na své vlastní náklady a nabídl mi ji nejprve v elektronické podobě a pak mi poslal na čtení celý Panský klub.

Dominik a Robert provozují luxusní Panský klub, který se drží jediné zásady, "Náš zákazník, náš Pán". Lilian Ganonová, mladá a zhýčkaná nezbednice, k tomu nevlastní dcera kandidáta na prezidenta, okusí tuto zásadu na vlastní kůži. Celý její svět se rázem převrátí vzhůru nohama, když se jednoho dne nedobrovolně ocitne v klubu a je nucena projít výcvikem na Společnici, aby byla následně doručena zákazníkovi. V ten samý moment se rozjede doslova hra o přežití a není vůbec jisté, jestli se jí podaří dostat pryč. Ve světě, ve kterém je lidstvo postihnuto nemocí, která zabraňuje rozkladu mrtvol a morálka lidstva je na svém absolutním minimu, není jisté absolutně nic.


Po recenzi na knihu Nalehko, jsem se domluvila na další knize s nakladatelstvím Metafora a vzhledem k předchozímu článku Vám musím říci, že paní se kterou jsem se bavila byla naprosto úžasná, je škoda že takových lidí není více.


V nelítostném světě švédských financí se nevyzná nikdo lépe než David Hammar. I přes svůj dělnický původ se vypracoval na pozici jednoho z nejbohatších švédských finančníků. Nemilosrdný a nezastavitelný hráč už roky pase po jediném, urvat pro sebe Investum, obchodní společnost aristokratické rodiny De la Grip. K získání impéria potřebuje ještě poslední krok – přetáhnout na svou stranu někoho z vysoce postavené rodiny. Nejvhodnější kandidátem se zdá být Natalia


Tak jak vidíte, za jeden týden toho je dost. A aby toho nebylo málo, ještě mám novou e-knihu Červena lucerna, která vypadá luxusně a už zítra se do ní pustím.


Pěkné knihy, že?  Už jste některou z krásek četli? Jako vždy se těším na každý komentář.
Katy

21 komentářů:

  1. Krásné knihy :-) nečetla jsem ani jednu z nich, ale Deník mého stínu si zařazuji do seznamu chci si přečíst :-) díky za tip. O Panském klubu teď všude slyším a vidím na něj recenze a taky mě hodně láká. Jsem zvědavá na tvůj názor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deník mého stínu jsem si zamilovala dle obálky a anotace na první pohled. Panský klub už najdeš u mě na blogu a k tomu i soutěž :)
      Katy

      Vymazat
  2. Krásné knihy, ani jednu jsem zatím nečetla, ale Nepřátelé a milenci mám doma také a i když tento žánr zrovna moc nečtu, moc se na ni těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to bude příjemné zpestřední po všech detektivkách :DSnad se k ní brzy dostanu :)
      Katy

      Vymazat
  3. Krásní přírůstky! :)
    Deník mého stínu jsem četla v létě a bylo to fajn, ale pro mě nic extra... knihodojmy plánuji na listopad :)
    No a Pánský klub mě dost láká :)
    Užij si čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na Deník taky zvědavá, neočekávám úplně zázraky, ale to mi nevadí :)
      Už ji tam máš :)
      kATY

      Vymazat
  4. Moc pěkné nové kousky :) Docela mě zajímá tvůj názor a recenze n Přítelkyni smrti :) Já pořád nevím, jestli se do ní pustit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem na no velice rozdílné recenze, tak jsem také zvědavá :)
      Katy

      Vymazat
  5. Pěkné knihy. Deník mého stínu jsem četla a mně osobně se líbil, tak snad budeš spokojená i ty. :) Nepřátelé a milenci zrovna začínám číst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že budu a na milence se dostanu snad brzy :D
      Katy

      Vymazat
  6. Parádní kousky :-) Panský klub jsem četla nedávno a nepřátele a milence mám rozečtené teď.. Obě knihy překvapily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně mě kniha Panský klub překvapila, ale nemyslím si, jak někdo psal, že je to brak! To jsem nepochopila :D
      Katy

      Vymazat
    2. Jo, to jsem taky nepochopila, myslím, že na knihu padaly hodně silná slova. Co mi nešlo do hlavy bylo, když slečna četla ukázku a zjistila, že je to "kravina" proč teda utrácela za celou knihu

      Vymazat
  7. Závidím hlavně Nepřátele a Milence, na té bychom se dokonce mohli i shodnout :D

    OdpovědětVymazat
  8. Až na Nepřátelé a milenci všechny znám a všechny si chci přečíst :D. Deník mého stínu už jsem si půjčila z knihovny, ale já než se k tomu zase dostanu... :/
    Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znějí pardně všechny :D Dneska jsem musela zasmát, když jsi psala na soutěž. Připomněla jsi mi Lady Fuckingham, kterou jsem četla a ještě nenapsala recenzi :D
      Katy

      Vymazat
  9. Deník mého stínu na mě čeká už hezkou řádku měsíců. A Přítelkyně smrti taky láká. Příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pekne kousky, laka mne Denik meho stinu. At se ti knihy pekne ctou :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Hezké přírůstky :) Na Panský klub jsi mě nalákala a zbylé knihy neznám. Ale Přítelkyně smrti vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkné kousky! :) Ráda bych si přečetla Pánský klub :D, má strašně lákavou obálku :D

    OdpovědětVymazat