středa 14. září 2016

Novinky v knihovničce #5 - SOUTĚŽE





Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi dva dny po sobě přišel email, kde mi bylo oznámeno, že jsem vyhrála knihu. PO dvou hodinách spánku a celým dnem v práci jsem to nějak nedokázala pochopit, že mám konečně štěstí. Je pravda, že jsem před pár týdny vyhrála svoji první knihu na internetu, ale neočekávala jsem, že bych mohla v blízké době vyhrát zase.


Nejprve jsem vyhrála knihu na facebookové stránce Knižní soutěže a výhry. Kniha se nese název Nejmenuji se Miriam. Další kniha z prostředí koncentračního tábora.

  • ANOTACE
Miriam Adolfsson slaví pětaosmdesáté narozeniny. Když ale dostane stříbrný náramek, práci cikánského šperkaře, stane se něco naprosto nečekaného. „Nejmenuji se Miriam!" Po tomto ohromujícím prohlášení stará paní otevře stavidla vzpomínek, které pohřbila hluboko v sobě.

Není Židovka, jak se všichni včetně její rodiny domnívali. Je Cikánka. Její pravé jméno zní Malika. Jejího bratra zahubil v Osvětimi doktor Mengele, zatímco ji posadili do transportu do Ravensbrücku. Aby přežila, oblékne si šaty židovské dívky Miriam, která strašlivou cestu zaplatila životem.

Překvapením týdne byla výhra na blogu Bookish dream. Barča mi poslala emailem rozhodnutí výhry a já byla vážně šťastná. Kdyby mi nenapsala, tak to ani nevím! Měla jsem trochu hektický týden a víkend především. Vyhrála jsem knihu Mona Lisa.

  • ANOTACE
Co by mohlo být výnosnějšího než krádež nejznámějšího obrazu světa? A právě tohle je plán, který se zrodí v hlavě markýze Eduarda Valfierna. Nic menšího než ukradnout ze zdi Louvru samotnou Leonardovu Monu Lisu!
Zamýšlenými kupci jsou samozřejmě fanatičtí američtí sběratelé, kteří by za takové dílo - byť by už nikdy nemohlo spatřit světlo světa - ochotně zaplatili miliony. A tak se nápad ještě zdokonalí. Proč by Mona Lisa musela být jen jedna? Může jich být rovněž šest. Šest identických kopií, k nerozeznání nejen jedna od druhé, ale i od originálu.
Ačkoliv to může znít jako výplod spisovatelské fantazie, není tomu tak. Příběh je založen na skutečné události, která roku 1911 hýbala světem a plnila stránky novin.
Ožívá před námi okouzlující paleta barev secesní Paříže, s veškerou její starosvětskou romantikou a svéráznými postavami.
Poslední výhrou v minulém týdnu byla kniha tentokrát z blogu Knižní deníček. Je to kniha s nejhezčí obálkou za poslední měsíc minimálně. Tedy pro mě. Opět kdyby mi Míša nenapsala, že jsem vyhrála, tak to nevím. Celá já. Nejšťastnější dívka na světě již brzy zaplní moji knihovničku.

ANOTACE

Její dokonalý život je dokonalá lež.

Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala.

Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí.

Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá…



Ráda bych touto cestou poděkovala za tak úžasné knihy, které mi brzy přijdou. Mám z nich opravdu radost a věřte mi, že se o ně budu s láskou starat.
KATY






23 komentářů:

  1. Gratuluji k výhrám :-) Já sama jsem hodně zvědavá na Nejšťastnější dívku :-) Přeji příjemné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ještě jsem v šoku :D
      Taky se na ni těším, ale teď mám menší resty tak musí počkat.
      Katy

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky, gratuluji k výhrám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji, také se na mě poslední dobou ve výhrách usmálo štěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to také gratuluj:)
      Já dneska dostala úžasný balíček s knihou a záložkami. Pán prstenů, to je moje :)
      Proto Bilbo.
      Děkuju moc :)
      Katy

      Vymazat
  4. Asi bych to normálně nečetla, ale Nejšťastnější dívka na světě mě teda dost zaujala.

    OdpovědětVymazat
  5. Velká gratulace, všechny knížky si užij! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k výhrám, hezky se ti to sešlo :) Moc se těším především na recenzi Nejmenuji se Miriam, na knížku se totiž sama chystám :)
    Měj se krásně, Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že si počkáš :D Moje kupa nepřečtených knih trochu narůstá :D
      Budu číst hodně ve vlaku :D
      Katy

      Vymazat
  7. Tak to jsou úžasné výhry, moc gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, vyhrání knihy je vždycky úžasné :)
      Katy

      Vymazat
  8. Gratulujem, výhra či získanie knihy vždy poteší :-) Dúfam, že sa ti budú knihy páčiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že budou. Když mě kniha nenaláka tak do soutěže ani nejdu :)
      Katy

      Vymazat
  9. Moc gratuluji a přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Také gratuluji. Tu ode mě už bys mohla mít doma ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes mi dorazil balíček a moc moc děkuju. Takových drobností k tomu. Paráda. Udělala si mi velkou radost :)
      Katy

      Vymazat
  11. Parádní přírůstky! Gratuluji :)

    OdpovědětVymazat