středa 10. srpna 2016

SOUTĚŽ, SOUTĚŽ A ZASE SOUTĚŽ :)




Pěknou středu všem čtenářům :)
Dneska jsem se probudila a první co mě napadlo bylo, že dneska musím udělat soutěž !! Nemám žádné výročí, narozeniny ani nejsem nemocná. Ale chtěla bych udělat někomu radost výhrou na mém blogu



Dneska budeme soutěžit rovnou o 4 knihy, které by se Vám mohly líbít. Pojďme se na ně trochu podívat, aby jste věděli o jaké budete soutěžit..

Strom ztracených vzpomínek je nadčasové drama o třech generacích rodiny zmítané událostmi a přesto pevné v kořenech jako strom, který stojí na zahradě jejich rodného domu. Je to strhující vyprávění o osudech žen, mužů a dětí v porevolučním Íránu, kteří nesmírně toužili žít normální život, studovat, milovat, vychovávat děti, prožívat běžné denní radosti i starosti. Bojovali za změnu, věřili v nový lepší život, ale osud je nemilosrdně a krutě srazil na kolena. Ale právě rodina a láska jim pomohla znovu vstát, hledat nové cesty a nové naděje mnohdy daleko od svých nejbližších. Pouto s rodnou zemí a těmi nejbližšími se nepodařilo přerušit ani vězením, ani odloučením, ani smrtí.
Írán, tak vzdálený, je najednou velmi blízko. Plný utrpení, ale i živé krásy, kterou nejde uvěznit.




Mnohé z českých a moravských hradů a zámků jsou spojeny s notně krvavými historiemi. Například na snad neproslulejším z nich, na Karlštejně, byli přímo na zasedání královské rady zavražděni čtyři rádci krále Václava IV. Zámek Český Krumlov se zase stal svědkem hrůzně krvavé masopustní noci. Pod Hlubokou přišel o hlavu pyšný předák Vítkovců Záviš z Falkenštejna a v lesích kolem Buchlova byl zase zákeřně přepaden a pobodán sám hradní pán Jindřich Prakšický ze Zástřizl. Knížka Krvavé příběhy z hradů a zámků je možná trochu drastickým průvodcem po někdejších panských sídlech, za to však dává zajímavě a poutavě nahlédnout do české minulosti. Vedle událostí, které se opravdu staly, nabízí i krvavé a hrůzostrašné pověsti, které jsou s četnými hrady a zámky spojovány. Pokud můžeme radit, neotvírejte knihu před usnutím. Mohly by se vám pak zdát dosti ošklivé sny






Na jednotce intenzívní péče přichází částečně k vědomí muž, který neví kdo je a co se s ním stalo. Funguje mu jenom sluch a čich, je napojen na umělou ventilaci, tělo je medikamentosně hluboce relaxované. Z úryvků hovorů ošetřujícího personálu zjišťuje, že prodělal těžké poranění hlavy s nejistou prognózou. Posléze uslyší ženský hlas, který mu jako klíč otevře část paměti. Vrací se do rodné vsi na počátku dvacátého století, vzpomíná na první velkou lásku, avšak namísto plánované svatby jej osud zanese na balkánské bojiště první světové války, kde padne do zajetí, aby nakonec našel svůj hrob u břehů Afriky. Současně si vybavuje úplně jiný život.





Volné pokračování bestselleru Příručka špatné matky. Setkáváme se tu s osmnáctiletou Katherine, která žije u své babičky. Její největší předností je chytrost. I když se dostane na Oxford, pořád bojuje s nízkým sebevědomím, kterému nepřidává ani její tloušťka, šikana ve škole, ani babiččiny jízlivé poznámky. Často utíká do knihovny, kde se jí ale v žádné knížce nedaří najít odpověď na otázky ohledně její minulosti. Kam zmizela její máma? A jaký byl doopravdy její otec?






No a co musíte udělat, abyste knihu získali?
Stačí jen vyplnit tento
formulář a doufat, že se zrovna na Vás usměje štěstí.
Držím Všem palce :)
SOUTĚŽ TRVÁ DO 17.8.
Katy



10 komentářů:

  1. Skvělá soutěž! :). Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem také zkusila štěstí, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Neviem, či môžu súťažiť aj čitatelia zo SK, ale skúsila som šťastie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedala jsem žádné omezení, do Slovenska bych to poslala přes známou :)
      Katy

      Vymazat
  4. Tak taky zkusím štěstí... A knihy jsou zajímavé a dokonce ten strom.. jsem četla též :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, děkuju za připojení, já knihy nečetla všechny, některé jsou zakoupené čistě jen na soutěž :D
      Katy

      Vymazat
  5. Taky jsem to zkusila, hned prvni soutezni den :-) kdy budou vysledky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda :)
      Výsledky budou zítra do 12:00 na blogu :)

      Vymazat