středa 15. června 2016

Co mi přinese červenec



Jako odměnu za letošní rychle ukončené zkoušky jsem se rozhodla, nadělit si novinky z knižního trhu. Ve finále jsem se si vybrala dva kousky, ale abych byla upřímná, ještě nad jednou knihou stále váhám. Kniha Zvolila jsem lásku, bude od Dobrých knih k recenzi.  No a jaké knihy přibydou do mé knihovničky?




CO JE TVOJE JE I MOJE 

Dvě sestry. Naprosté protiklady. A dohoda, která je spojí - anebo navždy rozdělí.
Grace Hamiltonová je dítě štěstěny. Na co sáhne, to se vydaří. Avšak to, po čem touží ze všeho nejvíce, mít nemůže: vlastní dítě. Tato nenaplněná touha se plíživě přemění v posedlost, která dokáže rozleptat i ten nejdokonalejší život. A pak se z Ameriky nečekaně vrátí její sestra...
Susannah je rozený smolař. Na co sáhne, to se zkazí. Ale děti mít může, dokonce je už i porodila – a dala k adopci. Šest let strávila v americkém tetovacím salonu a teď se vrací do Británie, aniž tuší, čím se tam vlastně bude živit. Už ani nevěří, že se jí podaří dělat něco smysluplného; spíše doufá, že zas nevytvoří nějaký další průšvih.
Setkání obou sester je zprvu jako setkání dvou bytostí z rozdílných planet. Přesto se dokáží shodnout na jedné věci: Susannah se stane náhradní matkou Graceina dítěte. Odnosí a porodí je, pak novorozeně předá jeho biologickým rodičům. Zádrhel nastane ve chvíli, kdy se Susannah rozhodne, že si dítě nechá.



NEŽ JSEM TĚ POZNALA
Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.





ZVOLILA JSEM LÁSKU

Čtrnáctý prosinec roku 2012 začal pro Scarlett Lewis jako každý jiný den. Ráno se chystala do práce a těšila se, že odpoledne uvidí svého šestiletého syna Jesseho na školní akci. Netušila však, že na Jesseho Základní škole Sandy Hook ve státě Connecticut dojde k masakru. Oběťmi šíleného střelce se stalo dvacet malých dětí a šest dospělých. Přesto Scarlett v knize nepopisuje samotnou tragickou událost, ale svou vlastní cestu, jak se s takovým neštěstím vyrovnat, jak člověk dokáže čelit nepochopitelné krutosti a jak najde odvahu jít dál, když si myslí, že mu už žádná nezbyla.





No a co vy? Četli jste již nějakou z mých budoucích knih? :)
                                 KATY

19 komentářů:

  1. Teda no... zaujalo mne všechno. Hlavně to poslední. Já raději neplánuju. Pamatuju, když jsem ještě chodila do školy, tak jsem si na prázdniny napůjčovala asi dvacet knih a hned po příchodu si je seřadila do komínku podle toho, jak je budu číst. Ve finále jsem ale stejně přečetla jednu a pak prohrabovala komínkem, co se mi chce číst jako následující :-) No a teď, když mám doma spoustu svých nepřečtených a milióny napůjčováné všude možně, tak to už je naprostý chaos v plánování :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem úplně stejná, ale alespon ta snaha :D Zvolila lásku jsem již stihla přečíst, ale recenze se mi bude psát velice těžce :/ :)
      KATY

      Vymazat
  2. Já četla jen Než jsem tě poznala a je to nádherná kniha. :) Musím se přiznat, že jsem si u ní pěkně pobrečela. Opravdu skvěle napsaný příběh, který se zařadil mezi mé nejoblíbenější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě na ni strašně těším, od JOJO to bude pro mě prvotina, ale chci srašně moc číst :D
      KATY

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky! ;-) Ta Jojo vůbec nevypadá špatně! :-)
    http://lavender-books.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Právě že si ji všichni chválí, už aby tu byla :))

      Vymazat
  4. Knihy s nádhernými obálkami, už abych to zkouškové také ukončila a něco hezkého si nadělila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji ať to máš už za sebou, knihy vypadají úžasně, už at jsou tady :)
      Katy

      Vymazat
  5. Páni, to už je čtvrté vydání knihy Než jsem tě poznala co vidím :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ji vídám úplně všude, jen je škoda, že na buxu ji mají s obálkou z knihy, tato je mnohem hezčí :)
      Katy

      Vymazat
  6. Na Nez jsem te poznala jsem hodne zvedava na film :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sama se už konečně chystám pustit se do něčeho od Jojo Moyes, takže jsem zvědavá, jak se bude líbit Tobě :) Měj se krásně, Katy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je to také její prvotina, dám vědět jak to bylo :)
      Katy

      Vymazat
    2. Zase mi nejde chodit na tvůj blog :/

      Vymazat
  8. Než jsem tě poznala se mi hodně líbila a opravdu se těším na film a už kdysi mě zaujala kniha Co je tvoje je i moje, tu bych si ráda někdy přečetla, ale zatím jsem se k ní pořád nějak nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám vědět, jaká kniha byla :)
      Ale na film se nemohu dočkat :D
      Katy

      Vymazat
  9. Co je tvoje, je i moje jsem četla minulý týden a líbila se mi. Tess mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  10. Než jsem tě poznala - tuto knihu jsem četla a byla naprosto dokonalá, ještě dnes po X měsících ji mám pod kůží, celý ten příběh

    OdpovědětVymazat