neděle 8. května 2016

Novinky v knihovičce #1




Do mé skromné knihovničky přibyly nové kousky. Lásko, kde jsi, Láska na třetí a Tudy cesta nevede. První dvě jsem si pořídila v levných knihách už jen kvůli nápadu a vtipným pasažím, které jsem tak prolétla. Poslední zmiňovaná kniha byla na Martinusu v akci a popis knihy mě docela zaujal. Navíc jsem četla i pár komentářů a nebyly špatné :)


Anotace

Lásko, kde jsi? je knížka inspirovaná skutečnými příběhy o nevydařených schůzkách a přešlapech ve vztazích. Je věnovaná všem, kteří vědí, jak ošemetné (a někdy i absurdní) může hledání lásky být.
Být svobodný nepřipadá Jamie Newmanovi moc zábavné, zvlášť tváří v tvář sexuálně agresivní rozvedené ženské nebo bohyni, která přesahuje jeho možnosti natolik, že by mohlo klidně jít o jiný živočišný druh.
Nezapomínejme však, že ani pro dívku není hledání lásky žádnou procházkou růžovým sadem. Jen se zeptejte Laury McIntyreové, která se nedávno vypořádávala s nadrženým realitním makléřem a fanatickým cyklistickým nadšencem.
Když do sebe Jamie s Laurou narazí (doslova), vypadá to, že by se na ně mohlo usmát štěstí – jenže nalezení toho pravého bývá někdy počátkem potíží…



Anotace

Zamilovat se je snadné… Založit rodinu je však pěkná fuška! Jen se Jamieho a Laury Newmanových zeptejte, jak se (díky poněkud lajdáckému přístupu k antikoncepci) cítí, když zplodí dítě. Pro novomanželský pár je to zjevně děsivá vyhlídka, ale pokud budou držet při sobě, bude to v pohodě, ne? Mělo by, protože cesta od početí k prvním dětským krůčkům je poseta mnoha překážkami – ranní nevolností na veřejnosti, zřeknutím se koktejlových sedánků i prudkými změnami nálady. Život už nikdy nebude takový jako předtím. Když se k tomu přidá panovačná tchyně a příšerná porodní asistentka, můžete se dostat až na pokraj zoufalství.
  Anotace

Další napínavý příběh, v němž vystupuje londýnská právnička Trish Maguireová. Dějištěm strhující detektivky je Londýn a nedaleký Kingsford. Sociální pracovnice Kara Huggateová se nedostaví k soudnímu přelíčení, při němž měla figurovat jako hlavní svědek. Právnička Trish Maguireová okamžitě pochopí, že se něco stalo. Její tušení se bohužel potvrzuje, Kara byla ve svém domě nalezena brutálně zavražděná.


Máte už nějakou z těchto knih přečtnenou? Podělte se o Váš názor :)





2 komentáře:

  1. Pěkné přírůstky! :)
    Sérii Lásko, kde jsi? jsem četla a je to skvělé+ hlavně vtipné! :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mám na co těšit :) POtřebuju po zkouškách velký knižní relax :D

      Vymazat