úterý 11. července 2017

Novinky v knihovničce #15 - Červen



Ta delší zkoušková odmlka se podepsala nejen na psaní článků na blogu či čtenářských možnostech ale její dopad je znát také na množství nových knih, které za měsíc červen o moc nevzrostlo. Tento semestr jsem musela ve zkouškovém blog posunout stranou abych mohla nejen dokončit 4.ročník ale mohla se také věnovat vystupování malých tanečníků, jenž navštěvují můj scénický a výrazový tanec. Ale jak už píšu všude, jsem zpět! Za minulý měsíc i přes to všechno mi přibylo 6 knih, což je asi nejslabší letošní měsíc, ale že bych to nedohnala, nemám strach. Což mi připomíná stěhování, které jsem tento měsíc také absolvovala a moje knihy tak našly své čestné místo v mé pracovně a zjistila jsem, že místa mám ještě dost :D


Začneme nejprve dodatečným dárkem z nakladatelství Mystery Press, kdy jsem se sice u jejich stánku stavila, ale nenapadlo mě hlásit se. Nevadí. I tak mi přišel balíček nejen s úžasnými bločky, které si musím koupit do zásoby, ale především s YA knihou s názvem Mé jméno je nikdo. Dcera tajných agentů bojující o jejich život. Recenzi najdete již na mém blogu a s ním i mé doporučení.

Od paní Němcové z Mystery Press jsem ale tento měsíc dostala do své e-knihovničky ještě jeden dárek. Další díl mého oblíbence Tima Weaveras názvem Němé oběti. Weaver a Robinson jsou moji oblíbenci právě z Mystery Press a já jsme strašně ráda, že vydávají další a další díly. Robinson ( statečný genealog J. Tayte) by měl vyjít poměrně brzy po Weaverovi. Stále je se na co těšit.

Do třetice od Mystery Press jsem získala Nebudete se bát ničeho zlého, jenž boří žebříčky nejen v ČR, ale také po celém světě. Duchařina, napětí, démoni a spoustu dalšího. Knihu jsem včera dočetla a bohužel mám k ní pár výhrad, ale i tak dokážu pochopit ten velký boom, který kolem knihy panuje. Přeci jen to není dílko často působící na knižním trhu. Recenze se také už píše a tak si myslím, že do pátku by již mohla být na mém blogu. Hlavně všechno pomalu.

Díky spolupráci s portálem ereading.cz jsem se konečně dostala ke knihám od Jamese Carola. Začala jsem jeho prvním dílem s celkem vystihujícím názvem Polámané panenky, což je přesně to, co zbyde z mladých vitálních žen po ukončení několikaměsíčního týrání. Recenze je také na blogu tak neváhejte a pusťte se do ní.

K recenzním e-knihám přibyla také kniha v pevné vazbě a to díky výhernímu recenznímu konkurzu na portálu Omega knih. Tentokrát jsem soutěžila o historický detektivní román od poměrně známé spisovatelky Diany Gabaldon. Pokud Vám jméno nic neříká, určitě si vzpomenete na knihy jako jsou Cizinka, Panicové a Vážka v jantaru.Protože se Cizinka úplně minula mému čtenářskému oku, rozhodla jsem se autorku zkoumat díky jinám knihám. Tento rok vydala Gabaldon také novinku s názvem Lord John a důvěrná záležitost. Historie se mi líbí a několik knih jsem také četla a jsem moc zvědavá, jak mě kniha ohromí.

V červnu jsem pořídila pouze jednu svoji novou knihu z pera Jo Nesba, jenž je počátečním dílem další série ne tolik známe jako Henry Hole. Série začíná knihou s názvem Krev na sněhu a pokud je mi dobře známo, knihy má pouze tři. Pokud ano tak nebude problém je vzhledem k útlosti knihy přečíst za pár chvil.

Vím jistě, že tentokrát jsem na nic nezapomněla a pokud ano i v tomto malém množství knih, je to se mnou opravdu špatné. Ale co se dá dělat. Stárnu. V pondělí budu mít čtvrtstoletí za sebou a jde to s mojí pamětí z kopce. Proto co si nenapíšu jako by nebylo :D Snad máme nějaké knihy společné a pokud ano, neváhejte mi je napsat do komentářů :)

KATY

8 komentářů:

  1. Moc pěkné nové kousky :) I přes to zkouškové, to byl bohatý měsíc :) Na Mé jméno je nikdo se také chystám :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. pekne knihy... Lorda Johna uz mam precteneho :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky, Od Nesba si musím už konečně něco přečíst... Krev na sněhu jsem měla půjčenou z knihovny, ale nakonec to nedopadlo a radši jsem ji vrátila. :/ :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné knihy, hlavně Lord John je skvělá kniha... :))

    OdpovědětVymazat
  5. Mé jméno je nikdo mě z tvých přírůstků láká nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kdybych vynechala Lorda Johna tak je to přesně něco pro mě! Nedávno jsem váhala nad koupí knih od Jo Nesba, nechci se zrovna pouštět do série s Henrym Holem, a tak mi cvrnkla do nosu právě Krev na sněhu a její další pokračování. Už jsem knihy měla i v košíku na e-shopu, ale nakonec jsem dala přednost něčemu jinému (teď dokonce myslím, že to byl právě Adler Olsen, ale nechci kecat). Tak se k nim třeba jednou dostanu ještě blíž. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné kousky :-) Na Lorda Johna se chystám velmi brzy, doufám, že mě nezklame. Jsem ráda, že už se nepotkám s Jamiem z Cizinky. Nesnášela jsem ho :D

    OdpovědětVymazat