čtvrtek 2. března 2017

Novinky v knihovničce #13 - Únor


Ahoj všem! Po rubrice Co právě čtu jsou Knižní přírůstky moje druhá nejoblíbenější rubrika. Co si budeme povídat, každý rád píše o všech novinkách, které si k němu našly cestu. Já to tak tedy pokaždé mám. Pokud si pamatujete, že minulý měsíc jsem se trochu rozjela a moje předsevzetí bylo, aby alespoň ten únor byl opravdu klidnější bylo myšleno vážně. Ze začátku února jsem si nepořídila vůbec nic a já byla ráda, že konečně dojde na mé slova. Pak se knihy postupně začaly kupit. Recenzní výtisky, slevy na eknihy, pecky jakou jsou knihy od Keplera A Bryndzi a mnohé další. No určitě je vám jasné, že nakonec mé předsevzetí vyletělo oknem. Tento měsíc mi do knihovničky přibylo nakonec pouhých 12 knih.


Ze začátku začnu skoro poslední knihou, která ke mně v únoru přistála a kterou jsem vyhrála na FB. Nakladatelství METAFORA pořádala soutěž o knihu Frida, kterou jsem kdysi četla a tak se mi líbila, že jsem neváhala ani minutu a šla do toho. Knihu vyhráli první tři správné odpovědi a já byla mezi nimi. Konečně zase nějaké štěstí!

Tento měsíc jsem opět neodolala slevám na ebuxu a pořídila si první knihy od autorky Lisy Jackson na kterou jsem prozatím slyšela jen chválu a konečně jsem si ji mohla pořídit do své čtečky. Od autorky jsem si tedy pořídila Noc předtím a  Prokletí. Jsem hodně zvědavá, jaké to bude.


Myslím si, že nejsem jediná, kdo čekal ne jednu únorovou a dlouho očekávanou novinku od Larse Keplera. Tentokrát tato známá dvojice vybrala i velice poutavý název Lovec Králíků. Přestože jsem se na knihu těšila jako malá a věděla jsem dopředu, že se k ní dostanu až za strašně dlouho, musela jsem ji mít. Všechny předchozí díly, které již mám jsou v paperbacku a já toužila po dalším. Keplerovi prostě měkká vazba sluší. No jenomže jakmile jsem otevřela nový balíček, začala jsem brečet jak malá. Já, koza pitomá, jsem si objednala vázanou knihu s přebalem, která je nejenže rozměrově větší než předchozí díly, ale vyčnívá z té řady jako obr mezi trpaslíky. Moje jediná šance je, že si ji se mnou někdo vymění :/

Myslím, že své nové knihy jsem představila a asi Vám je jasné, že ostatní novinky jsem získala k recenzi. Ale i tak je beru jako své, protože většinu knih si můžu vybrat dle vlastního posouzení. I tento měsíc jsem neváhala šáhnout po audio knize, kterou jsem recenzovala pro portál chrudimka.cz. Audio kniha Deníček moderního páru se mi líbila méně než předchozí knihy, především za to má zásluhu herečka jakožto dabérka Nataši. Opravdu nepochopitelná volba :/ Nicméně jsem si nenechala zkazit chuť a od našeho Zajocha si vybrala ještě další knihu Tiché dívky, které jsem včera jak se říká načala. Jsem opravdu zvědavá, ale zatím to vypadá úžasně. Je to kniha zařazená do krimirománu, ale o čem přesně je se dozvíte ZDE.

Delší odmlka, kterou zapříčinila práce korektora, byla na řadě další šance pro nakladatelství MOBA. Tentokrát dostalo nakladatelství šanci knihou Boj se tmy Už jsem recenzi psala, takže víte, že práce korektora byla opět strašná, ale příběh předčil mé zklamání z jeho práce a nakonec jsem byla spokojená z knihy jako takové. Recenzi najdete třeba přímo ZDE.


Na spolupráci s nakladatelstvím GRADA mám vždy jen skvělou zkušenost a jsem ráda, že mě doslova rozmazlují. I díky nim jsem četla dvě naprosto odlišné a přesto tak úžasné knihy. Jako první jsem si přečetla českou novinku od Martina Čápa Čarodějka, což je opravdu příjemná oddechová kniha. Druhá volba byla jasná. A abych řekla pravdu, na ni jsem se těšila hned po Keplerovi. Noční lov aneb druhý díl knihy od sympaťáka Bryndzi. Už chystám recenzi takže tento týden se ji ještě dočkáte!

Teprve nedávno navázaná spolupráce s portálem ereading.cz přináší velké množství příležitostí k četbě knih, ke kterým bych se jen tak nedostala či si jich nevšimla. Za únor jsem od nich přečetla dvě knihy a třetí jak se říká načala. Největší úspěch u mě má kniha John Hart a jeho Tíha nenávisti. Kniha mě dostala přímo do kolen. V recenzi se dozvíte proč! Pak jsem váhala, jestli jít do knihy Vražda v hotelu nebo Vražedná diagnóza. Po chvilkovém přemýšlení jsem se nakonec rozhodla pro diagnózu a jak se mi líbila se dozvíte třeba ZDE.


METAFORA si pro nás čtenáře přichystala knihy, které se snaží aktivizovat čtenáře tím nejlepším způsobem. Snaha o tvorbu. Já si z jejich nabídky vybrala Krásu z přírody což je opravdu famózně provedená kniha. Fotky, popisky a hravost. Na recenzi se pomalu chystám a říkám pomalu, protože jsem neměla teď tolik času a ráda bych provedla recenzi jako fotorecenzi a k tomu je zapotřebí dostatek času. Ale do půlky března to jistě stihnu.


No není to sice 16 knih jako minulý měsíc, ale i tak je to pěkné číslo. Dvanáctka je prostě dvanáctka :D Přítel opět valil oči, když zjistil, kolik mi jich přibylo, ale na druhou stranu je rád, že mám čím dál více knih ve čtečce, kde nezabírají místo. Přesto mě ale čekají ještě nákupy knih, které chci mít pěkně v sérii. Třeba takový Hjorth, Yrsa, Nesbo a nebo Robinson. Příští měsíc to bude určitě lepší!!




No myslím, že jsem byla úspěšná i neúspěšná zároveň. Nicméně spokojenost je to veliká :) A jak jste tento měsíc dopadli Vy?
KATY

 
 

12 komentářů:

  1. Pěkné kousky Katy :-) Krásu z přírody mám doma taky, je to kniha s opravdu úžasným provedením :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tp provedení je úplně faozní!! Jen nevím co z toho stihnu udělat :D

      Vymazat
  2. Krásné kousky :) Mě se povedlo minulý měsíc navázat novou spolupráci a z ní jsem získala dvě knížky ze kterých mám velkou radost :) A pak mi přibylo i několik knih díky burze v místní knihovně.. občas se vyplácí místo kabelky batoh... :D Měj se krásně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ batoh už sháním, at mám vlaku kabelsku s učením a batůžek na knihy :D Jinak to prostě už nejde, že :D

      Vymazat
  3. Krásné knihy, Katy! Boj se tmy na mě čeká, jdu se na ní vrhnout jen co dočtu Vysokou hru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zase chystm na Vysokou hru, takže to pěknně vyměníme :D

      Vymazat
  4. Hezké knihy :-) Gratuluji a přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné kousky, je jich pořádná kupa :) Nejvíc mám zálusk na Boj se tmy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj nějak se to kupí :D Knihu jen doporučuji, opravdu se mi líbila :))

      Vymazat
  6. Tolik nových knih bych si taky dala líbit, mně jich přibylo maličko... Únor ani leden pro mě tedy moc úspěšné měsíce nebyly :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No víš jak, já sice jásám, ale peněženka moc ne a přítel taky ne :D.D

      Vymazat
  7. Moc pěkné přírůstky :) Brzy se chystám na Boj se tmy, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat