středa 15. března 2017

Krása z přírody - J. GOGGIN / A. RIGHTON



Zdravím všechny své čtenáře, dnes má pro Vás recenzi na netradiční knihu receptů a návodů od nakladatelství METAFORA. Kniha nese krásný název Krása z přírody, poněvadž mezinárodně uznávané autorky Juliette GOGGIN a Abi RIGHTON čerpají pouze z toho nejlepšího kolem nás na výrobu kosmetiky pro péči o pleť, tělo a vlasy. Věřím, že této publikace si musel všimnout prostě každý. Nejen díky skvělé publicitě, které se ji dostává, ale především pro svoje osobité kouzlo, které na všechny kolem sebe dýchá jíž svými fotkami. Můj původní plán byl knihu z recenzovat pomocí fotorecenze pro navnadění atmosféry. Bohužel tento záměr jsem nemohla zrealizovat a jaký jsem k tomu měla důvod se dozvíte dál…


Přenádherná publikace spatřila světlo světa a již byla na cestě ke mně. Moje očekávání bylo opravdu velké a já si v hlavě rovnala své představy o tvoření své první fotorecenze. Originální, vtipné a poučné. To na svém blogu ještě nemám. Když kniha přišla, mé omámení z knihy se ještě znásobilo. Dychtivě jsem listovala a užívala si ten skvostný pohled na jednotlivé profesionální a oku lahodící fotky. Byla jsem doslova unešená. 

Po svém prvním a důležitém setkání jsem Krásu z přírody začala více zkoumat, co se týká jeho obsahové části. Jako každá podobná kniha receptů a návodů má i tato svůj úvod, proč publikace vůbec vznikla. Po lehkém začátku následují ZDROJE, které budeme v průběhu jednotlivých receptů potřebovat. Následně za zdroji naleznete část věnovanou VYBAVENÍ, které je všude kolem vás a jenž je pro naše tvoření důležité.  Pro úplné začátečníky je zde také kapitola věnovaná pouze TECHNIKÁM jakou jsou například nálevy, hodnoty PH a třeba různé práce se Sucragalem. No a konečně se můžeme vrhnout na samotné RECEPTY A NÁVODY.


Recepty i zde jsou rozdělené na základě využití. Najdeme zde tedy návody na kosmetiku pro obličej, tělo a vlasy. Jednotlivé recepty jsou stručné a přesto výstižné. Nenašla jsem ani jeden jediný recept, kterému bych neporozuměla. Každý tento recept je vykreslen překrásnou fotodokumentací a mnohdy i tematickou výzdobou. Krása z přírody je jedna velká nádhera. Přesto i zde se skrývá jedno velké ale! 

Skoro v každém receptu najdete jeden malý pro mě bohužel velký háček. Bohužel některé přísady jsou pro mě naprosto nedosažitelné a mnohdy i neznáme. Jestliže mě určitý recept zaujal, mé nadšení dostalo velký zásah právě v podobě nedostupných ingrediencí. Dokonce jsem našla i přísady, jenž bych musela objednat ze zahraničních obchodů. Není to sice problém, ale mě samotnou odradilo. Možná se Vám budu zdát líná, ale nemám tolik času, abych ještě objednávala přísady například z Anglie nebo Německa a pak doma tvořila. Já se těšila na okamžité tvoření z věcí, které běžně naleznu v domácnosti případně v drogerii a lékárně.

Nebýt tolik zaměstnaným člověkem, určitě bych neváhala ani minutu a tvořila jako zběsilá, pokud bych přísady našla. Nicméně kniha si určitě zaslouží Vaši pozornost. Nic podobného doma jistě nemáte a ty když už nic jiného, fotografie Vás často namotivují vyzkoušet i další podobné recepty. Jsem za knihu moc ráda a budu ji s velkou radostí vlastnit ve své knihovničce. Věřím, že se k ní ještě jednou vrátím. Snad po státnicích. Možná dříve, možná později. 

Doufám, že jsem Vás dostatečně nalákala a taky si z mé recenze odnese to, že vše je pouze můj názor a můj pohled na danou knihu. Musíte tedy ke knize přistupovat jen a jen objektivně


Knihu si můžete koupit přímo ZDE


 
Děkuji za přenádhernou knihu a teď mě zajímají Vaše názory případně i zkušenosti.
KATY

Spisovatel: A.RIGHTON / J.GOGGIN
Nakladatelství : METAFORA,2017
Počet stran :160
Vazba : Brožovaná
Žánr : Zdraví,naučná, pro ženy
ISBN :978-80-7359-517-3

ANOTACE
 
Myslíte si, že výroba kosmetiky je složitý proces, který hned tak někdo nezvládne? Máme pro vás tedy skvělou zprávu: Zvládne to každý, kdo umí jenom trošku vařit.

Nemusíte nakupovat žádné speciální vybavení, většinu potřebného najdete doma v kuchyni. S pomocí této knihy si sami vyrobíte vlastní kosmetickou řadu, od peelingů, po krémy, šampony a další kosmetické přípravky, z čistě přírodních materiálů. Navíc zjistíte, že výroba vlastní kosmetiky je především zábavná.

V knize naleznete více než třicet výborných receptů na výrobky pro péči o pleť i celé tělo, nezapomeneme ani na vlasy či požitek z koupele. Postupy a návody jsou jednoduché, doplněné názornými fotografiemi, které vás povedou krok za krokem a poradí i s možnými výrobními obtížemi.

Odličovací přípravky, tonika, balzámy na rty, krémy na vysušené ruce, mléka k hýčkání celého těla, pleťové masky… to všechno a ještě víc si budete umět vyrobit. Přímo ve vaší kuchyni se zrodí krása.


8 komentářů:

  1. Nadhera, prala bych si ji :) I kdyz nejsem moc "kucharsky" typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá moc pěkně. Určitě se na ni v knihkupectví mrknu, i když ty nedostupné ingredience mě odrazují. Já jsem doma zkoušela zatím jen šumivé bomby do koupele. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No šumivé bomby znam take,ale tady chtějí pridat hammanelovou vodu aby ingredience držely,ale vždyť to jde i bez toho :D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  3. Kniha je po grafické stránce nádherná, listovala jsem jí v knihkupectví, ale pro mě by moc využití neměla. Na takové věci zrovna nejsem :)

    OdpovědětVymazat
  4. To mas pravdu, krásnejsi snad nemam. Teda až na ilustrovaného HP :D no ja takova smudlinka take nejsem,ale jako darky proč ne :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mě by to plácání různých přípravků bavilo. Já bych si ten čas určitě udělala (a pak nadávala, že nestíhám to ostatní :D). Ale jak píšeš, odrazují mě nedostupné ingredience. Škoda, jinak bych se po knížce určitě podívala :)

    OdpovědětVymazat