středa 7. prosince 2016

Novinky v knihovničce #11 -Listopad


Den se se dnem sešel a je za námi další měsíc. Konečně vcházíme do dlouho očekáváného měsíce, kdy je vidina Vánoc, Nového roku a především času s rodinou čím dál tím víc. Někdo z nás odpočítává dny v práci, ve škole, na přednáškách. Já sama odpočítávám dny do posledního týdne na přednáškách a zápočtového týdne. Ale ještě se vraťme k předešlému měsíci, listopadu. Listopad mi přinesl řadu velice pěkných a kvalitních knih, u kterých jsem ani nedoufala, že mě takto nadchnou. Sem tam se objevila i kniha, která mě naopak zklamala, ale těch naštěstí nebylo tolik. Nebudu zdržovat a jdeme na to.

Po delší době mi přišel balík od KK, který jsem očekávala již na začátku září. Sic bych na knihy neměla čas, ale mohla jsem je už mít. V tomto balíku se schovávala Deník mého stínu a ještě nenačatá Přítelkyně smrti. Deník se mi celkem líbil a recenzi najdete v odkaze no a Přítelkyně je docela rozporuplné dílo, tak jsem moc zvědavá.

Svatý příkaz a Syndrom odumřelé duše jsou knihy k recenzi od nakladatelství MOBA. Nevím, jestli jsem měla špatnou ruku, nebo jejich knihy začínají být spíše průměr až horší průměr, ale tentokrát jsem byla více zklamaná než nadšená. Ale to k tomu bohužel patří. Přestože jsem si knihy vybrala sama, očekávala jsem úplně něco jiného. Syndrom odumřelé duše nakonec byl publikován na databázi knih, tak se můžete podívat zde.

K svátku jsem si pořídila jednu knihu jen a jen pro sebe na základě Vašich doporučení V mlze, kterou jsem stihla už také přelouskat, ale recenze ještě není dodělaná, ale určitě se máte na co těšit. Jen ta hrdinka, od začátku do konce jsem ji chtěla proplesknout :D Druhou jsem dostala od své drahé polovičky, která poslouchá a pamatuje si, že King je moje srdcovka. Teď tedy louskám Pana Mercedese a o této knize již zítra v článku Co právě čtu.
Abych si také někdy odpočinula a mohla na chvíli zavřít oči, zaposlouchala jsem do audio knihy Deník Bridget Jones. Recenze již byla odeslána a doufám, že již brzy budu moci nahrát odkaz na její zveřejnění. Audio knihu jsem si doslova užila a věřte mi, že nebudete litovat, když si ji také poslechnete. Audio verzi čte Martina Hudečková, dabérka filmové verze Bridget Jones. Pecka!

Tento měsíc se mi podařilo navázat další nové spolupráce. Celkem asi tři, ale třetí si ponechám až na prosinec. Za všechny spolupráce jsem moc ráda, především za ty, kdy si mě nakladatelství samo vybere a kontaktuje. To je nádherný pocit. Nicméně si dávám pozor, jaké knihy bych měla recenzovat. Krásný, ale opravdu krásný balíček jsem získala od nakladatelství Presco Group. Otolína a žlutá kočka je nádherná kniha, opravdu nádherná a v pondělí by se zde měla objevit jako recenze. Bude zmínka i o jejich balíčku, protože jejich přístup je ÚŽASNÝ!! Další spolupráce je s Mystery Přes, což je vzhledem k mému zaměření ta nejlepší volba. Kniha Není cesty zpět sice patří mezi delší, ale za dva dny jsem ji měla dočtenou. Recenze napsaná a po Otolíně je zde!

Na Vánoce bych měla dle všeho dostat čtečku, jupííííííííí, na kterou se již moje hlava a oči těší více než dost. Zatím čtu totiž v tabletu a vzhledem k tomu, že se mi nechce pořád hledat a nosit brýle, je to děs a hrůza. Prozatím jsem si ale už sehnala další knihy do mého nového mazlíčka. Dánská dívka, která po zhlédnutí filmu musí být i přečtená. Jsem zvědavá, protože film je vážně špica. A další díl od Tima Weavera Bez slitování. Tim Weaver napsal Není cesty zpět, před chvílí chválená kniha, a zamilovala jsem se do něho na první pohled.

No a do úplného konce nám chybí poslední tři knihy. Poslední díl ze série Kepler, o této knize nebudu mluvit, více najdete zde. Další recenzní kniha od nakladatelství METFAORA, kde jsem prozatím získala knihy, které jsou prostě dokonalé! Nebo tak na mě působila další jejich kniha Ztracená. Těším se na další jejich kousky. A jako poslední Páté Evangelium, které patřilo mezi jedno z největších zklamání tohoto měsíce. To jsou ty lákavé anotace a pak bum, nic.

Takže suma sumárum jsem tento měsíc pořídila 14 knížek, což není vůbec špatné.
Jak jste na tom VY?
Katy

9 komentářů:

  1. Cestitka za mesec decembar /follow me
    https://twitter.com/GlenRose83/status/805477866238570496

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravu hodně knih. Tak ať se ti dobře čtou. =) Bohužel to nejsou zrovna mé žánry ale třeba o knize Pan Mercedese jsem slyšela a zněla zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju :)
      Je to zajimava kniha ale vubec to neni lehke cteni :)

      Vymazat
  3. Samé skvělé knihy. Určitě nejvíc mě potěšilo, že zmiňuješ Kinga. Pan Mercedes se mi moc líbil, ale o poznání víc ještě druhý díl Právo nálezce. Proto asi chápeš, jak netrpělivě teď vyhlížím Konec hlídky, jsem zvědavá, jak se celý příběh uzavře. Mám takové tušení, že budu brečet, ale třeba se mýlím. Uvidíme.
    Chtěla jsem ti také poblahopřát k navázání nových zajímavých spoluprací, snad ti přinesou samé pěkné kousky. Těším se na všechny dosud nepublikované recenze a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravo nálezce byla pecka!!Pan Mercedes neni špatný ale jeste to neni tak napinavy😂
      Snad to bude dobre
      Dekuju,take mam radost :)
      Katy

      Vymazat
  4. Tak nějak mi přijde, že se Moba docela zhoršuje, už ani ten výběr knih není, co to bývalo. Navíc ty překlepy a chyby v textech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani mi nemluv. Je to horsi a horsi. Anotace navic jsou úplně nesmyslne. Dříve jsem byla z knih nadsena a ted se tesim a zjistím,ze je to hruza není horsi prumer :/

      Vymazat
  5. já jsem si od kk také objednala Deník mého stínu, mám ho doma a jsem na něj moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  6. Máš vážně hodně nových knih. :) Deník mého stínu a Ztracená se mi líbily moc. Na Dánskou dívku se chystám. :)

    OdpovědětVymazat