pátek 16. prosince 2016

Co právě čtu #5


Vánoce se kvapem blíží a já už nakupuji pouze maličkosti pod Vánoční stromek. Jen nevím, jak to máte vy, ale já když nakupuji knihu, přijde mi škoda, neobjednat jednu také sobě. Poštovné platím tak nebo tak a když ještě máte 50% od nakladatelství JOTA, nezhřešte že :) Takže namísto 348 korun jsem platila něco málo kolem 170 za jednu knihu. Ježíšek existuje! Moji novou knihou  se stal  Hrob mé sestry od Roberta Dugoniho. Na knihu jsem si dělala lusk už kolem prázdnin, ale vyšlo mi to až teď, takže se na ni můžeme teď společně podívat :)

Robert Dugoni se během svého života neustále nenápadně potloukal blízko spisovatelské sféry. Nejprve náš americký spisovatel vystudoval žurnalistiku a psaní na Stafordské univerzitě, ale nakonec dal přednost právničině a to na celých 13 let. Po této dlouhé době se opět vrátil ke své lásce, psaní. Na celé tři roky se zavřel do místnosti bez oken a tvořil a tvořil a tvořil. Po třech letech světlo světla spatřily celkem tři nové knihy.

Robert měl již od úplného začátku štěstí a již první knihou v roce 2014 boural žebříčky svým bestsellerem My sisete's grave, tedy Hrobem mé sestry. Další dvě knihy neslavily takový úspěch, ale i tak se zapsal do podvědomí čtenářů na celém světě. V České republice byla prozatím publikována pouze jedna autorova kniha, kterou právě teď držím v ruce.
Prozatím se mi kniha zdá velice slušná, ale je to jedna z dalších knih, kdy je začátek trochu náročnější přelouskat. Já sama dávám takovým knihám přednost, před napětím na úplném začátku a pak klid. Robert si ale vybral první možnost, stejně jako třeba Stephen King a já i tady doufám v úžasné a napínavé pokračování.

Je to snad úplně poprvé, co jsem našla dvě naprosto odlišné obálky. Jediné co mají společné je les na titulní straně a to je ještě každý v odlišném barevném provedení. V tomto případě se nemusím ani dlouho rozmyšlet, protože zahraniční tvorba je naprosto úžasná. Modré prosvítající nebe v korunách stromů je velice působivé a připadá mi to jako poslední pohled před smrtí. Nevím, čím se čeští designéři inspirovali, ale přebal se mi moc nelíbí. Kontrast šedé a bílé mě tentokrát docela zklamal a působí na mě až rušivě.



Znáte tuto prvotinu Roberta Dugoniho? Byli jste s knihou spokojeni? Jak na Vás působí česká obálka?
KATY

ANOTACE
Tracy Crosswhiteová, detektiv seattleské policie, strávila dvacet let v pochybnostech a otázkách, co se doopravdy stalo s její sestrou Sarah. Opravdu ji znásilnil a poté zabil Edmund House, recidivista žijící ve stejném městě, který byl za tento zločin odsouzen? Tělo se ale nikdy nenašlo. Co když vše bylo ještě jinak? Případ byl sice uzavřen již před lety, ji se ale s výsledky vyšetřování nikdy nesmířila. V Housovu vinu prostě nevěří. K zásadnímu obratu dochází v okamžiku, kdy je nalezeno tělo Sarah. Tracy je odhodlaná odhalit pravdu stůj co stůj, ale temná a dlouho utajovaná tajemství, která vyplouvají na povrch, Tracy vystavují smrtelnému nebezpečí…

9 komentářů:

  1. Kniha vypadá celkem dobře! :) Originální i česká obálka se moc povedly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme spíše pro zahraniční obálku, ale ano, ta česká je zase velice originální .)

      Vymazat
  2. Na knihu jsem několikrát koukala, ale pořád jsem se nemohla rozhodnout :D
    Těším se na Tvé dojmy :)
    Jinak mně se líbí obě dvě obálky, ale přeci jen si to s tou zahraniční vystihla a líbí se mi o malinko více :)
    Užij si knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ta má prostě něco do sebe, třeba a konci knihy uznám, že se ke knize hodí více ta naše :D

      Vymazat
  3. Hrob mé sestry mi přinese Ježíšek :-) Ten také využil 50 % slevy u Joty :D

    OdpovědětVymazat
  4. No teda, vypadá to na hodně zajímavé čtení :) Díky za skvělý tip a hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ráda bych si knihu přečetla, slýchám na ni samou chválu. Dnes jsem ti trochu zaspamovala blog, nebyla jsem u tebe dlouho, tak jsem si pěkně početla :)

    OdpovědětVymazat