pátek 9. prosince 2016

Co právě čtu #4


Před asi týdnem a půl jsem našla ve své emailové schránce email od nakladatelství GRADA k navázání nové spolupráce. Jásala jsem doslova radostí. O Gradě jsem slyšela samou chválu nejen díky knihám, které vydávají, ale především za jejich přístup k bloggerkám. A tento přístup se mi také potvrdil. Vstřícné chování, rychlé odpovědi a ochota. Jako první knihu jsem pro recenzi získala tolik opěvovanou Dívku v ledu od Roberta Bryndzi.  Když jsem četla recenzi od Dariny (Daramegan), nemohla jsem se dočkat, až dočtu své resty a vrhnu se na ni. A ty chvíle s knihou už jsou tady…

Autor Robert Bryndza se narodil ve Velké Británii, kde poměrně velkou část svého života žil, Nyní střídá své působiště mezi Anglii a Nitrou. Ano, slyšíte správně. Robert Bryndza, autor úžasného bestselleru žije nedaleko nás. Stačila by chvilka a jsme u něho. Teda jak kdo :)


Jestli autora neznáte a nebo jste si o něm, na rozdíl ode mě, nehledali informace, určitě Vás zajímá, jak je možné, že nebydlí v Anglii, ale naopak u našich sousedů. Odpověď je více než prostá. Robert zde šťastně žije se svým manželem Jánem Bryndzou, slovenským stylistou, který oblékal například také Kirstie Alley. Po této zkušenosti spolu s manželem napsali knihu Mrcha Hollywoodu. Dle jejich výpovědi je 95% procent knihy úplná pravda. Zbylé procenta museli doplnit pro plynutí děje.
Dívka v ledu je samotným dílem z pera Roberta a jeho počin prodal již před milion výtisků. Takový úspěch ani sám nečekal. Robert se snažil o co nejpřesnější popis a já doufám, že i o překvapivý konec, tak jak to já mám ráda. Kniha se mi líbí už od první stránky a bojím se, že to bude jedna z knih, která mě udrží v pozoru po celou dobu čtení.

Dle všech dostupných zahraničních informací nám Robert Bryndza přestavuje novou šéfinspektorku Eriku, se kterou Bryndza počítá i do dalších knih. Jestli se tak opravdu stane, kdo ví. Já prozatím hlásám jedním slovem ANO!!!

S obálkou to tentokrát nebudeme mít moc těžké. Až opravdu na malé mini detailíky jsou knihy skoro totožné. Dokonce i barva a styl písma. Prostě všechno. Takže já nevím jak vy, ale já beru obálky obě dvě :D



  Jak se Vám kniha líbí? Myslíte si, že tu máme druhého Keplera?
Zajímá mě Váš názor.
Katy

 
ANOTACE

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?  Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu

10 komentářů:

  1. Moc se mi líbí, jak si s takovýmhle "jednoduchým" článkem vyhraješ, to já se musím přiznat, že když píši víkendové čtení, obvykle pouze zmíním, co zrovna čtu, maximálně načrtnu proč a prozradím malinko z děje :) Takže velká pochvala.
    Gratuluji ti k navázání spolupráce s Gradou, o knize už jsem toho dost slyšela a vypadá vážně lákavě :)
    Co se týče obálky, zvolila bych zahraniční a proč, když jsou skoro stejné? Právě pro tu neestetickou žlutou placičku na našem obalu...
    Užij si čtení a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentáře :) Nejen totiž za tento :)
      Já jsem si říkala, že vypíchnout nějakou zajímavost by nemuselo být zas tak špatné :) A někdy se najdou vážně pecky :)
      No tak u nás ta placička být musí, aby nalákala co nejvíce lidí, jak jinak :D
      Děkuji i ty :)
      Katy

      Vymazat
  2. Tak to vypadá paradne!! Taky musim pochválit ze se snazis dat do těchto článků i neco noveho :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky musím pochvalit za zajímavosti,ktere pridavas :)
    Ja ted ctu V mlze a neni spatne;)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem pak zvědavá na tvůj názor :) Mně se ta kniha líbila :)
      Katy

      Vymazat
  4. Dívka v ledu má nádhernou obálku a anotaci :) Hodně mě láká a těžce odolávám, když chodím kolem knihkupectví :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně sepsaný článek! :) Dívku jsem ještě nečetla, a rozhodně souhlasím s tím, že má nádherou obálku a že anotace vypadá opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Jestli máš opravdu ráda napětí, jenom doporučuji :)
      Katy

      Vymazat