úterý 2. srpna 2016

WRAP UP - červenec 2016



Červenec nám skončil a máme tady další WRAP UP. Tento měsíc, jak jste si možná všimli, byl trochu náročnější v četbě i v psaní blogu. Dovolená, práce a všelijaké trampoty. No já doufám, že se to tento měsíc o moc zlepší. Teď se tedy podívám, jak jsem tento měsíc vlastně dopadla
J





V knižním klubu jsem si udělala radost a koupila a zároveň stihla i přečíst rovnou dvě knihy. První je moje prvotina od Jojo Moyes  - Než jsem tě poznala. Kniha je velice emočně silná a autorce se povedlo napsat příběh, který předčí vaše očekávání. 

Druhou knihou z knižního klubu bylo  Co je tvoje, je i moje od Tess Stimson. Na knihu jsem narazila na jednom blogu a recenze na ni se mi strašně líbila. Knihu jsem přečetla sice za jeden den, byla jsem strašně zvědavá, jak dopadne, ale něco mi na knize prostě vadilo. Ale určitě stojí za přetení.


Dlouho omílaná kniha na blozích byla Farma od Toma Roba Smihe, která patří mezi světové bestsellery. Takže určitě chápete, jakou jsem měla radost, že jsem knihu u nás v knihkupectví našla. Byla jsem nadšená ze stylu psaní, ale bohužel zklamaná z ,, velkolepého“ finále. Recenzi najdete zde .


  
Zařekla jsem se, že si přečtu letos co nejvíce z povinné četby a mezi knihy patří i Medvídek Pú. Vrátila jsem se do dětských let a náramně si to užívala. Na knihu jsem stihla napsat už i recenzi a jsem ráda, že mám doma ještě klasickou knihu s nepopulárními obrázky dnešního Disney Pú.


K narozeninám jsem dostala od své sestry Dívku ve vlaku, kterou mi má ještě letos přijít do kin. Trailer se mi líbil a jsem zvědavá, jestli dokáží vystihnout tu atmosféru příběhu. Já totiž byla z knihy nadšená, jen se podívejte na můj názor





Tento měsíc jsem od nakladatelství MOBA dostala dva výtisky. Jeden byl opět od pro mě známého Jana Bauera, který si mě získal knihou S cejchem vraha. Tentokrát jsem šáhla po Hříšné světici, která mě ještě nestihla vtáhnout tolik do děje, ale já věřím, že zítra se do ní pustím mnohem víc.


 

Druhou knihou je známý soukromý detektiv Philip Marlowe. Tentokrát nám ožívá v trochu jiném citovém rozpoložení a trochu se nám i zamiluje. Tady ale žádnou lovestory nečekejte. Vše je z pohledu chlapa, takže žádná romantika se nekoná. Recenze na Černookou blondýnku také již na mém blogu.



 



Včera jsem stihla ještě během bouřky na balkoně přečíst dva komiksy, které dostal přítel k narozeninám. Sojčáka a Zámek a klíč. Sojčák je vlastně pouze jen komiks bez slov. Kresba totiž mluví za vše a já knihu četla celkem dvakrát. Je to kniha plná melancholie a stále na ní musíte myslet.






Zámek a klíč, opět komiks, je dílo syna Stephena Kinga. Joe Hill se pomalu ale jistě stává nástupce svého otce nejen v hororových příbězích. Zajímavý děj je doprovázen skvělou ilustrací, která jen podtrhuje mistrovské dílo autora samotného. Tento díl bylo nemožné sehnat, ale nakonec na jednom bazaru se kniha po dlouhém pátrání našla. 


No a teď se dostáváme ke knihám pouze rozečteným a jak se znám, tak se objeví v srpnovém dílu Wrap up. Jsou to komiksové Rychlé Šípy od Foglara, které jsem chtěla už jako malá holka. Mám je přečtené za svůj život asi 7* ale stále nemám dost :D  Dále pokračuji ve čtení posledních kapitol  Pinocchia a mé oblíbené dvojice Mach a Šebestová.

Snad se Vám můj dnešní Wrap Up líbil a budu ráda za každý Váš komentář :)
                                                Katy


 

10 komentářů:

  1. Z tvých knih jsem četla pouze Než jsem tě poznala, ale tenhle příběh byl opravdu skvěle napsaný. :) A Farmu jsem si zrovna přinesla z knihovny. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem tě poznala je prostě příběh s velkým P :)
      Farma se mi líbila stylem psaní, naopak děj pokulhával, nedy spíše konec :)
      Katy

      Vymazat
  2. Moc pěkné skóre :) Než jsem tě poznala se chystám tak dlouho přečíst, ale pořád ještě jsem si knihu nepořídila. Ovšem čeká na mě od autorky Jeden plus jedna, takže to bude moje seznámení s Jojo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Minulý měsíc se mi dařilo lépe :) I tak jsem spokojená :)
      Já jsem si ji muela pořídit, když Jojo každý pořád chválil :D Tak at se líbí, jsem zvědavá na tvůj názor, přemýšlím jakou druhou kninu si přečtu :)
      Katy

      Vymazat
  3. O Zámku a klíči slyším poprvé. Každopádně mě na tom zaujalo asi to, že autor je synem S. Kinga, což je asi účel, aby se knížka dobře prodávala :) Určitě bych byla ráda, kdybys nám ukázala, jak knížka vypadá vevnitř :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto jsem si ji musela u přítele ukrást a přečíst dříve než on :D Ale tahák to sice byl, ale kniha úžasná!! Nedivím se, že byla vyprodaná :)
      Určitě ukážu, budu o ni dělat recenzi :)
      Kata

      Vymazat
  4. Parádní bilance. Než jsem tě poznala právě čtu, tak jsem zvědavá, zda si mě autorka získá - jde také o moje první seznámení s ní. A jak tak koukám, Tom Rob Smith má se všemi svými knihami stejný problém - alespoň to slýchám od všech kolem a já to mohu potvrdit skrz Dítě číslo 44 - skvěle napsané, ale ten konec... Nechápu, proč se tomu neubrání, musí přece vědět, jak to bude působit. Já se tedy na Farmu nechystám, Dítě mi prozatím stačilo. Přeji vydařený srpen, měj se krásně! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že pro sposutu z nás Než jsem tě poznala je naše prvotina, doufám, že se ti bude líbit!!
      :)
      Právě jsem t také slyšela a tak jsem si sama mohla potvrdit, že je to pravda. Má skvělé nápady, píše zajímavě a pak úplně zničí celou knihu závěrem. Škoda :/
      Tobě také!!
      Katy

      Vymazat
  5. Sojčák mě už delší dobu láká :)
    Dívku ve vlaku mám na čtečce a ráda bych se k ní ještě před filmem dostala, tak snad to stihnu :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sojčáka jsem také ukradla drahé polovičce :D
      A Dívka ve vlaku bude snad ve filmovém zpracování dobrá :)
      Katy

      Vymazat