neděle 3. července 2016

WRAP UP - červen



Vítejte u mého prvního shrnutí knih za měsíc červen. Tento měsíc jsem přečetla celkem 9 knih, takže se pojďme na ně letmo podívat.

Od nakladatelství Dobré knihy jsem získala jako recenzní knihu Fotografa z Osvětimi, který mě velice zaujal a recenzi najdete zde. Nejedná se sice o oddychové čtení, ale na druhou stranu to není ani žádný krvák.



Abych toho neměla málo, tak jsem pro další nakladatelství, tentokrát Moba, psala recenzi na českého autora Jana Bauera - S cejchem vraha. Pro mě to byla po strašně dlouhé době historická kniha a zalíbila se mi natolik, že další jeho dílo bude opět brzy v mé ruce. Recenze už zde.


Budu pokračovat další knihou k recenzi pro Dobré knihy, která byla a bude pro mě poslední od tohoto nakladatelství. Jedná se o knihu Zvolila jsem si lásku. Kniha se mi vážně nelíbila, ale přesto jsem se z loajality snažila napsat slušnou a pozitivní recenzi. Recenze se líbila, ale protože nesplňovala požadavky, aby si ji koupilo co největší množství lidí, ze spolupráce sešlo.



Po mé posední zkoušce na škole jsem si musela přečíst něco moc oddechové a proto jsem na nádraží v Brně sáhla po knize Dotek chladu, který nebyl sice špatný, ale se srovnáním jiné knihy z této série byl hodně předvídatelný.

 

Aby Dotek chladu nebyl jediný můj kup v Brně, přivezla jsem si také Návrat z temnoty, který jsem měla za pár hodin přelouskaný. Naprosto úžasná kniha!! Recenze je již dva týdny napsaná, ale bohužel nebyl čas ji nafotit. Recenze se ale objeví již v pondělí na mém blogu :)


Z mé povinné četby jsem si, jak dobře víte, jako první vybrala Medvídka Pú, který se mi četl skvěle. Po všem to napětí kniha byl to pravé ořechové.  Recenzi jsem napsala hned po přečtení a tak jsem o jednu knihu napřed. Což je v mém presu strašná výhoda. Takže určitě příští týden na blogu!

   

Mrazivé mlčení je kniha, kterou jsem louskala trochu déle, než bylo nutno. Nějak jsem se do ni nemohla dostat a pořád přemýšlela o jejím ději. Recenzi mám sice rozepsanou, ale stále se mi kniha nerozležela v hlavě natolik, abych dokázala předat své pocity. Ne že by to byla špatná kniha, ale byly momenty, které mi vyložené během čtení vadily. 



U několika blogerek a blogerů jsem našla skvělé ohlasy na Němý křik. Všichni ji doslova chválili do nebes. Tak jsem neodolala a koupila si ji v Praze taky. Tedy spíše přítel mi ji koupil. :) A věřte, že to byla ta nejlepší koupě/dárek za měsíc červen. Už nedočkavě vyhlížím další díl, který má od autorky vyjít  už letos. Natěšená jako bleška. A rozhodně doporučuji. 




.
Na poslední místo v tomto měsíci se dostala moje první kniha od Jo Nesba - Syn. Knihu mám rozečtenou a zbývá mi asi posledních 80 stránek. Ze začátku jsem se hodně ztrácela ve všech těch jejích jménech a názvech, ale jakmile jsem se zorientovala, četla jsem jako divá. Tedy vlastně čtu. Rozhodně si ale knihu rozděluji na části a nečtu ji najednou. Což se mi běžně nestává. Čtu rychle a ráda. U Nesba mi to ale nejde. Musím být v naprosté pohodě, abych si knihu vychutnala do nejmenších detailů.



No myslím, že to není zrovna málo knížek, ale rozhodně to mohlo být lepší. Recenze bohužel nestíhám psát. Přeci jen zabírají více času než jiné články. Další měsíc bude určitě hodně zajímavý, protože dnes mám narozeniny, to se rozhodně nechlubím, a očekávám spoustu novinek a knih po kterých toužím. Ale to bude až v dalším článku :)




Přeji pěknou neděli a díky za Vaši přízeň :)
Katy


9 komentářů:

  1. Skvělý článek! :)
    Teď tu budu trochu drbat, ale Dobré knihy mě docela dost zklamaly. Dříve jsem s nimi měla spolupráci také, ale jde jim jen o to, abys knihu doporučila a (toto mi pán doopravdy napsal) ''donutila'' ostatní knihu koupit u nich. Už to mi nebylo moc sympatické a abych se přiznala, tak jsem ráda, že pán přestal komunikovat. Vím, že nejsem jediná... mělo to takhle více blogerek. Vážně mi tento přístup moc neleze.
    Každopádně Dotek chladu mám doma a moc se na něj těším :)
    Zároveň se těším i na Tvou recenzi Návrat z temnoty, protože nad touto knihou uvažuji už dlouho :)
    A stejně tak i Němý křik mě opravdu hodně láká :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré knihy asi nebudou dobré :-D Myslím, že mají velmi špatný přístup k PR, z toho, co píšeš, a ono se jim to vymstí.

    OdpovědětVymazat
  3. Stejně jako ty jsem za červen stihla přečíst devět knih. :) Chování Dobrých knih je tedy opravdu na pováženou. Nutit, aby recenzent psal jen to, co se jim hodí - je opravdu smutné. Já jsem se s takovým chováním ještě naštěstí nesetkala.

    OdpovědětVymazat
  4. To mě celkem zaráží, takový přístup.. To máme v recenzích lhát nebo co? Já jsem je před nějakou dobou o spolupráci požádala, kniha, na které jsme se s pánem domluvili, mi doposud nepřišla, tak uvidíme..
    Přečetla jsi opravdu hodně knih! Jinak přeji všechno nejlepší k narozeninám ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Na Němý křik a Syna se též chystám M.

    OdpovědětVymazat
  6. Navrat z temnoty je naprosto uzasna kniha. Byla jsem z ni uplne prekvapena. A ted skoncila chudak v LK :) Na Nemy krik se chystam.

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem měla od DK dvakrát recenzní výtisk, potom mi pán napsal, že moje recenze neměla dost prokliků k nim na web a tím spolupráce skončila. Takže asi na tom opravdu něco bude.
    Jinak moc pěkné kousky jsi přečetla, na Fotografa z Osvětimi se těším :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké knížky!
    Návrat z temnoty určitě doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná bilance, devět knih je fakt super :) Z Tvého výběru jsem četla Medvídka Pú, ten je báječný, chystám se na Fotografa z Osvětimi a nalákala jsi mě na Návrat z temnoty. Němý křik dočítám teď, zbývá mi pár stránek, a je to fakt pecka. Sice mi hlavní vyšetřovatelka není sympatická úplně na 100 %, ale příběh a zpracování je top :) Přeji příjemný červenec :)

    OdpovědětVymazat