pátek 20. května 2016

Novinky v knihovničce #3

No a máme tady snad poslední článek s přírustky před další recenzí, konečně mám za sebou polovinu zkoušek a tím pádem i více času :)) Ani nevíte jak se těším, že budu číst i jiné knihy než samé pedagogiky, psychologie a mnohé další :))

Tento týden jsem si pořídila knih 6. No a jedna z nich je kniha společná pro mě i mého přítele.





Anotace
Na březích řeky Seiny prodávají staré knihy – říká se jim bukinisté a patří mezi ně i Max. Toho však právě unesli, přímo před očima jeho přítele Huga Marstona, šéfa bezpečnosti na americkém velvyslanectví. Hugo zalarmuje policii, ta má ale zrovna plnou hlavu vraždy místního drogového bosse. A tak se Hugo pouští do pátrání sám. S pomocí bývalého kolegy ze CIA Toma se noří do případu, kde svou roli sehrají antikvariátní poklady nedozírné ceny i nepotrestané zločiny z válečné minulosti, to vše v elegantních kulisách přitažlivé, divoké a nebezpečné Paříže.





Anotace Ruth Barbara Rendellová, píšící také pod pseudonymem Barbara Vine je anglická spisovatelka, autorka psychologických a kriminálních románů, často nazývaná „královnou zločinu". V londýnském Claphamu stojí v jedné ulici pěkný jednopatrový dům se zahradou. V prvním poschodí žijí dvě sestry, Beatrix a Pamela, přízemní byt obývají rovněž dvě sestry, Heather a Ismay, dosud neprovdané dcery Beatrix. Nad zdánlivě harmonickou domácností se však vznáší stín neblahé události z doby před dvanácti lety. Tehdy v domě tragicky zahynul druhý manžel Beatrix, otčím obou dívek. Jelikož v době smrti v domě nikdo kromě třináctileté Heather nebyl, matka i sestra ji začnou podezírat, že má na jeho smrti vinu. Starší Ismay se domnívá, že to Heather udělala kvůli ní, protože se jí zdálo, že otčímovo chování vůči sestře není zcela nevinné. Přesto o tom s Heather nikdy nepromluví, ani poté, co u matky propukne schizofrenie – nepochybně následek tíživé nejistoty. Nyní má Heather vážnou známost a Ismay si láme hlavu, jestli by její snoubenec neměl vědět, čeho se – možná – dopustila jeho budoucí žena.





Anotace

Řím. Vzpoura ve Věčném městě. Papež Jan Pavel III. abdikuje a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kde se nachází, ani zda je naživu. Současně jsou bestiálně vražděni jeho nejbližší důvěrníci. Zatímco se chystá konkláve, jež má zvolit novou hlavu církve, vatikánský reportér Petr Adam se vydává hledat zmizelého papeže. Stopa vede k mysterióznímu řádu, jenž po staletí v ilegalitě bojuje proti církvi a jeho stoupenci se opírají o středověké proroctví. Nadchází čas Apokalypsy? A přinese naplnění věčného snu lidstva, nebo zánik světa?





Anotace

Sedmnáctiletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní – a strčil ji.
Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt objasnit. Při pátrání ale naráží na tajemství a věci, o kterých by snad raději nevěděla...


Moje knihovnička se začíná plnit a brzy i tak můj blog recenzemi :) Těšíte se?  Já ano :))







4 komentáře:

  1. Moc pěkné přírůstky, sama se chystám na Knihkupce :) Apokalypsu jsem četla před několika lety a pro mě to bylo docela zklamání, tak snad se bude Tobě líbit :) Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné přírůstky...všechno vypadá lákavě :) Ale ani jednu jsem nečetla, tak snad se budou líbit :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
  3. Na Knihkupce jsem koukala na veletrhu, ale nakonec jsem ho nevzala, vyhrála jiná kniha.
    Přeji ti ať se ti knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihkupce uz mam nejakou chvili prectenou a velice jsem si ho oblibila ! =) Vsem doporucuji. A uplne jsi me navnadila na Tve dalsi prirustky, takze hura do knihovny. =) Kejt

    OdpovědětVymazat